Da je domače najboljše, so verjele že naše babice! Samo poglejte si njihove obraze – kljub starosti še vedno izgledajo prožne in mladostne, in roke – tudi te izgledajo negovane.

Prepustite se razvajanju z medom in za zdravje svojih ustnic, las in čistoče obraza poskrbite kar sami.

  1. Piling ustnic

Najboljši pripravek za piling ustnic sestavljata med in sladkor! Sestavini se gotovo nahajata tudi v vaši kuhinji, zato v manjši posodici zmešajte:

  • 2 žlici rjavega sladkorja,
  • 1 čajno žličko 100% medu.

Ko je masa pripravljena, jo nanesite direktno na ustnice. Ustnice nato nežno stiskajte in drgnite skupaj, maso pa na njih pustite 5 minut. Po 5 minutah ustnice sperite z mlačno vodo in namažite z balzamom.

  1. Nega las

Namesto balzama za lase tokrat uprabite masko iz domačih sestavin! Takšna nega bo preprečila lomljenje las. Potrebujete:

  • 3 žlice kokosovega olja,
  • ¼ žlice 100% medu.

Sestavini previdno zmešajte v posodi in nato nanesite na lase – od korena do konic. Pustite delovati 20 minut (da sestavine začnejo »delovati«) in nato sperite z mlačno vodo.

Dober dan, mehki lasje!

  1. Čiščenje obraza

Med bo vaši koži vrnil prožnost, ob enem pa jo bo navlažil. Čeprav morda zveni zares čudno (in malce neprijetno), je umivanje obraza z medom še kako koristno! Ne verjamete? Poskusite! Potrebujete le 1 žlico 100% medu in že ste pripravljeni. Najprej obraz zmočite z vodo in nato nanj dodajte med – ne skrbite, kmalu bo postal dovolj tekoč in tako ga boste z lahkoto vmasirala v svojo kožo.