Celulit je seveda ena najbolj pogostih ženskih težav (in verjetno tudi najbolj neprijetnih), sploh če se posameznice začnejo obremenjevati s podobo manekenk in ostalih žensk, ki se pojavljajo v medijih.

Popolnost na nas preži iz skoraj vsakega medija, zato je skoraj nemogoče, da se z vsemi svojimi napakami nebi primerjali z “ideali.”

Celulit je posledica genetskih predispozicij, poleg tega pa pri tvorjenju te neprijetne težave pomagata še življenjski slog in prehrana. Kljub vsemu ostaja nekaj naravnih skrivnosti, ki vam bodo pomagale, da se znebite celulita ali pa vsaj ga vsaj omilite… Še pred poletjem!

1. Njam, njam želatina

Verjeli ali ne – želatina je v tem primeru še kako dobrodošla! Prav tako bo pomagala pri rasti las in nohtov, ojačala bo vaše sklepe, kožo, ki je ohlapna, bo naredila lepšo in prožnejšo, ter, kar je najpomembnejše: pomagala bo zmanjšati oziroma omiliti celulit.

Zakaj? Želatina je sestavljena iz aminokislin in prolina; gre torej za sestavine, ki jih mnogi ne zaužijejo tekom dneva, a so še kako pomembne za normalno delovanje organizma.

2. Kavna masaža

Kava ni le dobrega okusa – pomaga lahko tudi pri celulitu! Če boste pozorni, boste lahko opazili, da veliko krem proti celulitu vsebuje kofein, saj slednji pospeši cirkulacijo krvi.

Doma si tako z lahkoto pripravite piling, ki bo (če že ne bo popolnoma odstranil celulita) izvrstno omehčal vašo kožo. Za pripravo potrebujete:

  • 1 kavno žličko mlete kave
  • 3 žličke rjavega sladkorja
  • 2-3 žlice stopljenega kokosovega olja

Sestavine nato dobro premešajte in zmes nanesite na “kritične” predele, ki jih ob enem nežno masirajte, nato pa kožo sperite kot običajno.

Takšen piling si privoščite 2-3krat tedensko.

3. Biospectrum terapija

Celulit je za večino neestetski pojav “pomarančne kože“, ki nastane zaradi motenj v podkožju. Nastane zaradi nezadostne mikrocirkulacije v maščobnem tkivu in posledično tudi spremembe v pomembnih presnovnih funkcijah. Posledica te neurejene presnove celic je hipertrofija, t.j. povečanje količine maščobnih celic, zadrževanje vode in medceličnih tekočin. Celulit napade v večini le ženske, zaradi njihovega posebnega hormonskega stanja.

Skrbi nas predvsem kopičenje maščobnih celic na spodnjih udih, predvsem na predelu bokov, zadnjici, stegnih, kolenih in mečih. Manj opazno se pojavlja tudi na zgornjem delu rok in na vratu (ponavadi po 50. letu starosti). 

Kako lahko z biosprectrum terapijo preverjeno zmanjšamo celulit?

Biospectrum medicine je v veliko pomoč pri anticelulitnih terapijah, saj pripomore k postopnemu vzpostavljanju mikrocirkulacije tudi v maščobnem tkivu. Vzpostavi se tudi pravilna energetska mikrocirkulacija, tako da venski in limfni obtok omogočata boljše izločanje strupov iz telesa.

Uporablja se lahko tudi kot dodatna terapija pri anticelulitni terapiji s pomočjo masaže ali pri drugih anticelulitnih postopkih, ker se poveča mikrocirkulacija telesa. Na prizadeto področje izvajamo vsakodnevne terapije, in sicer 1-x dnevno, od 30 – 40 minut.

4. Omega 3 maščobe

To ste verjetno že slišali, a vseeno: napačne maščobe se bodo počasi začele nabirati na vašem telesu (če jih boste seveda vnašali v prevelikih količina), prave maščobe pa so lahko še kako koristne. Obstajajo dokazi, da uživanje omega 3 maščob čez čas pomaga zmanjšati celulit. Uživajte jih čim pogosteje!

5. Detox kopeli

Kopel je že sama po sebi neskončno sproščujoča in prijetna, če pa jo “opremite” še s soljo, bo iz telesa pomagala izločiti toksine. To seveda pomeni, da se nekoristne in škodljive ne bodo nabirale na vaših stegnih! Poskusite s kopeljo z morsko soljo.

 

Več informacij o biospectrum napravah najdete tukaj: www.biospectrum.si.