Najbogatejše hranilo na planetu – več kot 100 hranil v enem samem izdelku!

Vitamini B:

prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju,

prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

k delovanju živčnega sistema,

k umskim zmogljivostim,

prispevajo k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo,

k sintezi aminokislin,

k nastajanju krvi,

pri delovanju imunskega sistema,

imajo vlogo pri delovanju srca,

ohranjanju zdravih sluznic ter zdrave kože.

V telo lahko vnesemo večjo količino vitaminov B z ustrezno hrano in z ‘naravnimi’ prehranskimi dopolnili.

Pri hranilih, ki so sestavni del rastline je najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranilnih snovi, tem lažje in več jih telo vsrka. Ker se tako poveča njihova učinkovitost, zadoščajo že v manjših količinah. V takem primeru ni potrebno dnevno odmerjanje.

B kompleks v ‘naravni organski obliki’ v sinergiji z vsemi ostalimi hranili, ki jih rastlina vsebuje: BIO klamatska alga NutriMax in Klamath 60 vsebuje več kot 100 nujno potrebnih življenjskih hranil. Še posebej je bogata je tudi z vitamini B (B1, B3, B5, B9, B12).

Sinergija hranil

Vsaka snov v rastlini ima svoj pomen in namen, med seboj pa se te snovi podpirajo in delujejo kot celota. Vsaka rastlina ima tudi ‘informacijo’. To še posebej velja za zdravilne rastline. Njihovo delovanje je zelo prepleteno; včasih so prav določene snovi bistvenega pomena, da jih telo kot celoto lahko pravilno izkoristi.

Če iz rastline naredimo izvleček zgolj določene učinkovine, slednja v telesu zagotovo ne deluje več enako kot celota. Bistveno pa je prav delovanje sestavin kot celote!

Tudi vitamini in minerali pomagajo eden drugemu do boljše absorpcije in večje učinkovitosti. Npr. za dobro absorpcijo vitamina B12 so pomembni tudi ostali vitamini v telesu, kot so železo in folna kislina.