Naravna kozmetika Venobis

s certifikatom BDIH, dermatološko testirana


Sestavine iz kontrolirane biološke pridelave

Vsi izdelki so izdelani na naravni osnovi in vsebujejo samo naravne sestavine. 

Izdelki ne vsebujejo živalskih sestavin in niso bili preizkušeni na živalih. Ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, sintetičnih barvil in dišav.  Primerni so tudi za nosečnice in dojenčke.

Vse kreme so negovalne (za obraz in telo) in istočasno terapevtske.

Venobis kreme in olja so primerne za nego vseh tipov kože. Izdelki se med seboj razlikujejo po sestavi eteričnih olj. Izdelek izberemo glede na tip kože in morebitne težave s kožo. Kreme spodbujajo popolno delovanje kože in kožo globinsko nahranijo.

Primerni so tako za nego preobčutljive, alergične, nečiste kože kot za nego kože, ki se negativno odziva na druge vrste krem. Še posebej jo priporočamo za nego kože nagnjene k preobilnemu izločanju maščobe, pri razširjenih porah, suhi koži, izsušeni koži, koži nagnjeni k predčasnemu nastajanju gub in pri občutljivi koži.

Vse kreme se odlikujejo po visoki prevodnosti po meridianih, zaradi česar koža dobro sprejema rastlinske izvlečke.

Negovalne in terapevtske
energijsko prevodne kreme, ki v meridianih oz. akupunkturnih točkah uravnavajo ali sproščajo pretok energije.

Prizadeti del zato hitreje okreva.

V človekovem telesu so akupunkturni kanali, po katerih se pretaka življenjska energija. Imenujemo jih meridiani. V akupunkturnih točkah se meridiani približajo površini telesa in preko teh točk lahko vplivamo na energijski pretok. Energijsko prevodne kreme v akupunkturnih točkah uravnavajo ali sproščajo pretok energije. Delujejo rehabilitacijsko.

Energijski princip izvira iz kitajske medicine, ki je že pred več kot tisoč leti spoznala, da zastoji na meridianih povzročajo tudi organske motnje. Pri poškodbi ali obolenju je pretok energije po meridianih moten, zato ga je potrebno ponovno uravnavati. Venobis proizvodi zmanjšujejo oz. odpravljajo zastoje površinskega in globinskega pretoka energije, ki so nastali zaradi poškodbe ali obolenja.

V takem primeru namažemo problematični del in njegovo širšo okolico z Venobis kremo in tako ponovno vzpostavimo energijski pretok po meridianu – premostimo energijski zastoj in omogočimo hitrejše okrevanje.

Na tržišču je veliko krem, vendar velja poudariti, da večina od njih ni naravnih, čeprav se tako oglašujejo. Kot naravno BIO kozmetiko se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za 1 sam odstotek, ostalih 99 odstotkov pa so lahko tudi škodljive kemične sestavine: parafini, parabeni, glicerin, silikoni, silikati, živalske maščobe, olja, vosek, naftni derivati, skratka stvari, ki odbijajo vodo.

Takšne kreme se ne vpijajo dobro. V prvem trenutku res naredijo kožo voljno. Ustvarijo »film«, ki pore zapre in s tem onemogoča »dihanje« kože. V resnici gre za »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj dneh oz. mesecih preide v še bolj suho kožo. Tudi gubice so z leti zaradi tega bolj izrazite. Razmislite o tem!

Poglejte si celotno kolekcijo izdelkov Venobis.