Vsak človek je obdarjen s posebnimi darovi, talenti. Še prav posebej pa VI! In kaj je vaše poslanstvo? Odgovor na to pomembno vprašanje morate poiskati. V svoje dobro. Samo ljudje, ki v življenju opravljajo svoje poslanstvo, živijo v resnični radosti in obilju vsega, kar si želijo in kar potrebujejo. Verjemite, živet ste prišli, da bi imeli vsega v obilju. Narava vam želi podariti vse, kar si želite. Najprej pa od vas pričakuje zaupanje. Brez kančka dvoma morate verjeti, da se vaše želje lahko izpolnijo in da ste vredni tega, kar si želite.

Ljudje smo sestavni del narave.

In popolnoma vse, kar se nahaja v naravi, opravlja svoje poslanstvo. Drevesa nam dajejo les in senco, cvetlice nas razveseljujejo s svojo lepoto, ptički podarjajo nebeške simfonije…Poglejte vinsko trto, ki prav za vas ustvarja posebno vino. Tudi ona ima posebne sposobnosti. S svojimi koreninami prejema iz tal potrebne sestavine, jih prenese po svojem telesu na ustrezna mesta in iz teh sestavin nastane nekaj novega. Da bi lahko ustvarila žlahtno tekočino, najprej ustvari vse, kar je za to potrebno. Odpre svoja očesa, iz teh ustvari mlade poganjke z listi, ki se nastavljajo soncu, od katerega prejemajo neizčrpen vir energije. To energijo spretno spreminjajo v novo obliko… Skratka, trta opravlja svoje poslanstvo.  Z neskončnim zaupanjem. Enostavno ve, da bo posijalo sonce, verjame, da bo prišla pomlad, da bo padel dež, ki pomeni življenje… Njeno zaupanje enostavno nima meja.

In prav tako lahkotno in brez naporov ustvarja človek, ki je odkril svoje poslanstvo.

Ki s svojimi posebnimi darovi pomaga soljudem. Delo, ki ga opravlja mu pomeni radost in zadovoljstvo. Ker dela z veseljem, je delo kvalitetno opravljeno, zato tudi uspeh ne izostane. Z velikim zaupanjem sprejema izzive, ki mu jih zastavlja življenje, saj ve, da je v varnih vodah, ker enostavno obvlada in ljubi svoje delo.

In vi?

Je to, kar v življenju počnete res tisto pravo za vas? Delate z veseljem? Uživate? Položite roko na srce in bodite iskreni s sabo. Resnično iskreni. Če je vaš odgovor DA, ste najsrečnejši človek na svetu. Če pa je odgovor ne…Verjemite, vi ste najpomembnejša oseba v vašem življenju.

Preveč dragoceni ste, da bi vas delo, ki ga ne marate, zamorilo.

Globoko v sebi nosite ogromno moč in energijo. In če dodate vero vase, zdravo vztrajnost, potrpežljivost in hvaležnost za tisto, kar že imate, lahko dosežete resnično vse, kar si vaš um lahko zamisli. Verjemite, najbližja pot do resničnega obilja in radosti vodi skozi vaše poslanstvo. Poiščite svoje darove in uživajte v svojem delu. Nikoli ni prepozno!

 

Zvonko Pukšič