Članek, ki smo ga na našem portalu objavili včeraj, je predvsem med moškim delom občinstva požel precej odobravanja, saj so, citiram prijatelja, »dejstva končno prišla na plano«. Situacija je jasna; ženske smo velikokrat same krive za nenaden padec vznesenosti v zvezi, a to še ne pomeni, da situacija ne bi mogla biti obratna. Tako je, dragi naši moški, fantje in fantki (nekateri pač še niste povsem dozoreli, a se ni za bati, tudi vas bo življenje postavilo na realna tla) – tudi vi znate več kot uspešno vzpostaviti stanje popolne sabotaže razmerja.

Da se tudi naslednji poskus formacije zrele partnerske zveze ne bi povsem izjalovil, vam polagam na srce naslednje – ne delajte spodaj omenjenih prekrškov, ker boste zanje brez pomislekov (in milosti) dobili rdeči karton s prepovedjo prisostvovanja na naslednjih dveh tekmah domačega terena, hkrati pa boste postali glavna tema njenih večernih druženj s prijateljicami. Je potrebno karkoli dodati?

 

1.       Prehitro se preveč »udomačite«

Ko se resnično zaljubimo, o vas govorimo v samih presežnikih. Ste najlepši, najbolj možati, najbolj obdarjeni, enkratni ljubimci in oh kako lepo dišite! Če zgodbo skrajšamo in preidemo k bistvu – romantika je na višku, vi pa kar ne morete storiti napake, ki bi vas vrgla s piedestala, na katerega smo vas postavile. Napaka! Še pomnite trenutek, ko ste pred svojim dekletom po mojstrsko izvedenem aktu ljubljenja pod svilenimi odejami spustili »ta tihega«? Tako je, to je bil verjetno ključni trenutek, ko ste za vedno ubili romantiko. Seveda se podoben pripetljaj lahko zgodi vsakemu in če smo vsaj malce modri, bomo v istem trenutku molčali kot grob in se pretvarjali, da naših nosnic vonj po kombinaciji piva in piščančjih perutničk niti najmanj ne draži (kaj draži, ubija!). Resnična težava nastopi, ko zaradi »preboja ledu« postanete tako udomačeni, da jih veselo spuščate, kadarkoli vam to ustreza. Ne, ne in ne! Da o zmagovalnih nasmeških, ko po zaključenem obedu glasno rignete, ne govorimo…

 

2.       Postanete modni in prehrambeni svetovalec

Če že ne pademo v skupino žensk, ki se tekom zveze zapustijo, verjemite, da se vsaj, kar se našega izgleda tiče, večinoma trudimo za vas. Kompliment tu in tam ne bi škodil. Problem nastane, ko po tem, ko smo v kopalnici preživele doberšen del večera in komajda spele svoje neukrotljive lase, pripomnite, da nas raje vidite s spuščenimi lasmi. Resno? Čemu čutite potrebo po komentiranju našega končnega izgleda? Ali pa trenutek, ki razjari prav vsako žensko (vključno z mano), ki jo poznam. Tako kot si vi pri kosilu vzamete repete (in v to nihče ne zabada svojega nosu), tudi me občasno začutimo potrebo po tem, da si urežemo še en kos čokoladne torte. »Ali je pametno, da ob tej uri ješ toliko torte?« Hmm, naj pomislim – ali je pametno, da si pravkar nespretno izrazil silno skrb za potencialen nastanek celulita na moji ta zadnji?

 

3.       Prestopite med vsesplošno osovražene zapečkarje

Izleti presenečenja, spontane zabave in žgečkljiva druženja so le še bežen spomin. Po tem, ko bi na začetku zlahka prejeli Nobelovo nagrado za izvirnost pri načrtovanju inovativnih zmenkov, so večeri z vami vsaj toliko zabavni kot nedeljska druženja v domu upokojencev. Po delu se zvalite na kavč, preklopite na najljubši športni kanal in odprete pločevinko piva. Ali sploh zaznate našo prisotnost? Žal se ljudje vse prevečkrat nehamo truditi, ko dosežemo zastavljen cilj. Čestitamo, osvojili ste žensko svojih sanj! Če vaš naslednji v nizu ciljev ni ta, da vas zaradi vaše dolgočasnosti zapusti, svojo pozornost raje namenite kakovostno preživetim trenutkom v dvoje. P.s.: Tu in tam nas presenetite in nas malce nasmejte, pa vam tudi tistega ogleda nogometne tekme med Mariborom in Olimpijo ne bomo zamerile.

 

4.       Minimizirate vrednost nam pomembnih stvari in dogodkov

Poroka naše prijateljice vam morda ne predstavlja najbolj zabavnega dogodka na svetu, a to še ne pomeni, da se morate ves dan pred odhodom na zabavo kujati kot kak petletni otrok, ki mu starši niso hoteli kupiti željene igrače. Ljudem so pomembne različne stvari in četudi vam ni jasno, zakaj toliko pompa pred obiskom staršev vaše drage, tega nikakor ne komentirajte na glas. Ni važen izid in dogodek kot tak – važno je to, kako ona glede tega čuti. Ženske znamo vaš posmehljiv pogled na situacije, ki nas trenutno bremenijo, vzeti kot precej oseben napad in vaše nezanimanje za stvar interpretirati kot nezanimanje za nas. Zatorej – izognite se nepotrebnim prepirom in partnerico podprite!

 

5.       V zvezi skušate dominirati

Časi, ko so moški nosili hlače v hiši, so v razvitem svetu že zdavnaj mimo, in prav je tako. Sama zagovarjam enakost med spoloma in verjamem, da je sklepanje kompromisov med dvema zrelima osebnostima nekaj najpreprostejšega na svetu. Seveda nam je všeč, ko prevzamete skrb za ženskam fizično težja opravila, a to še ne pomeni, da morate svojo moč uveljavljati v vsakem aspektu razmerja. Linija med možatostjo in željo po dominanci je tanka in vrli vitez, ki ga tako občudujemo, se lahko iz junaka kaj hitro prelevi v popolnega bedaka. Želja po dominanci nam sporoča, da se čutite duhovno in čustveno superiornega, to pa posledično povzroča nezadovoljstvo in željo po korenitih spremembah. Ne želimo vas kastrirati, nasprotno – želimo, da ohranite svojo moškost! Dominacijo in podrejanje pa zavoljo dobrih odnosov prepustite svojemu štirinožnemu prijateljčku.

 

6.       Partnerico si izbirate zgolj na podlagi zunanjega videza

… ko pa ugotovite, da je njen inteligenčni kvocient manj obdarjen kot oprsje, pa se tolčete po glavi in se zapijate s svojimi sotrpini. Ne pozabite, pamet in znanje sta tista, ki ostajata in ki ti ju nihče (razen, šalo na stran – demenca) ne more odvzeti. Lepota je minljiva, o tem čivkajo že vrabčki na strehi. Če najdete dekle, ki bo hkrati pametno in zalo, ste zadeli terno, v kolikor pa vaša končna odločitev temelji zgolj na videzu dekleta, verjamem, da bo vsak nadaljni komentar odveč. Raje spijte enega še za nas. Pa na zdravje!

 

Novinarka: Pia Fekonja

Foto: Pinterest