Imajo vse, kar jim srce poželi – denar, slavo in neverjetno seksi postave. Kar priznajmo, drage moje, ko po grlu tlačimo že ne vem kateri piškot in se živčno presedamo po kavču, ker je pas najljubših kavbojk neznano kdaj postal neverjetno tesen, si želimo menjati vloge. Kakopak, imele bi svojega osebnega kuharja, med snemanji filmskih uspešnic bi poljubljale najbolj vroče žrebce hollywoodske srenje, vsako jutro pa bi nas v ta zadnjo »brcali« najboljši fitnes trenerji! Sliši se sanjsko, kajne? Boste tudi po tem, ko vam predstavimo najbizarnejše zvezdniške diete, želele menjati vloge? To, da gredo nekatere ljubljenke občinstva v ekstreme, že veste, ampak morda vas bo presenetilo, ko v naslednjih nekaj vrsticah preberete, kakšnim odrekanjem se podvržejo zavoljo vitke postave. Morda pa tistih nekaj centimetrov špehca niti ni tako napačna ideja …

 

Dieta s hrano za dojenčke

Ne, zmlete in konzervirane zelenjave ter sadja po novem ne jedo samo dojenčki, temveč tudi zvezdnice, kot sta Jennifer Aniston in Reese Witherspoon. Bistvo diete je, da zajtrk in kosilo nadomestite z več kozarčki hrane za dojenčke, za večerjo pa pojeste skromen obrok, ki naj ga sestavljajo proteini (losos) in zelenjava. Gurmanke sedaj verjetno nejeverno zmajujete z glavo. Priznamo, tudi mi smo rahlo pretreseni.

 

»Pijana« dieta

Nismo povsem prepričani, ali gre le še za enega v vrsti poskusov izpostavljanja v medijih, ampak ‘drunk’ ali po domače rečeno ‘pijana’ dieta naj bi pevki Lady Gaga pomagala pri izgubi odvečnih kilogramov. Med snemanjem novih singlov pevka bojda pije kot žolna, a to še ne pomeni, da zanemarja telovadbo – tudi, ko ima mačka! Naše bralke srčno naprošamo, da te diete ne izvajajo, saj tudi kar se mode tiče ne smemo slediti trendom, ki jih pevka postavlja (še pomnite tisto obleko iz mesa?!).

 

Dieta »Master Cleanse«

Gre za precej ekstremno shujševalno kuro, ki je vsem dobro poznani pevki in igralki Beyonce za vlogo v filmu Dreamgirls v dveh tednih pomagala izgubiti  kar deset kilogramov. Med tovrstno shujševalno kuro hrane sploh ne jeste, temveč v velikih količinah uživate mešanico limoninega soka, javorjevega sirupa, kajenskega popra in vode. Poleg mešanice dvomljivega okusa dvakrat na dan uživate odvajalni zeliščni čaj, zjutraj pa na tešče, mmm, kako fino, popijete kozarec slane vode. Naše mnenje? Nikoli, nikdar, hvala in nasvidenje!

 

»Zračna« dieta

Madonna je izjemna umetnica, hkrati pa (vsaj kar se bizarnih shujševalnih kur tiče) kar malce prismojena ženska. Resda ima neverjetno postavo, za katero tudi težko gara, a, vsaj, če je verjeti, da sledi dieti, ki jo promovira, verjetno premore tudi super nadnaravne lastnosti, kajti kar ni nam jasno, kako svojemu telesu nameni zadostno količino »goriva«. Smisel diete je v tem, da si na krožnik naložite hrano, ki je posameznega dne na jedilniku, in potem hrano z vilico približate ustom. Ne, hrane ne daste v usta, le pretvarjate se, da to storite! V resnici lahko zaužijete zgolj soljeno juho in ogromne količine vode, ki bosta zaustavili napad volčje lakote, hkrati pa uživate v hitrih rezultatih, s katerimi vam bo taka dieta nedvomno postregla – že po dnevu ali dveh boste vidno sestradani!

 

Dieta s kapsulami, ki vsebujejo posušeno posteljico

Ko človek misli, da je že slišal najbolj nenavadne pristope za izgubljanje kilogramov, se pojavi January Jones in zadeve postavi v povsem novo perspektivo. Po rojstvu sina je dala posušiti svojo posteljico oziroma placento, kot jo imenujejo v angleško govorečih deželah, posušeno posteljico zdrobiti, iz prahu pa napraviti kapsule, ki jih redno uživa, da bi izgubila odvečno poporodno težo. Če tega niso dokazale že njene predhodnice, je January to uspelo na vseh nivojih – resda imajo slavo, denar in seksi postave, hkrati pa so povsem pozabile na drobne užitke, ki nam jih podarja življenje.

Si še vedno želite biti na njihovem mestu?

 

Novinarka: Pia Fekonja

Foto: Pinterest