V dežju, snegu ali plundri skoraj vsi malo težje zapustimo svoje domove. Mraz ni prijeten, če pa ti čevelj ne služi in po možnosti premoči, je razlog za nejevoljo še bolj na mestu. Zato je pozimi še toliko bolj pomembno, da izberemo obutev, ki nam bo dobro služila v vsaki vremenski situaciji.

Včasih se obisk prijateljice spremeni v dan za nakupe. Fotografinja in ustvarjalka bloga Mami na kvadrat in pol, Mateja Tamše, je odlične in udobne črne čevlje našla v trgovini Ara. Kot pove, nekaterim stvarem ne nameni niti trenutka več, kot je treba. In ena od teh stvari je recimo obiskovanje trgovin – z otroki, kot pravi, je to misija nemogoče.

Med sprehodom skozi center Kranja, po Koroški cesti, je v eni izmed izložb opazila čudovite črne čevlje, model nekje med športnimi copati in elegantnimi čevlji. Za takšne čevlje je lani pregledala veliko trgovin, vendar ni našla ničesar po svojem okusu. Zato se je odločila, da tvega in stopi v trgovino z obema dekletoma poleg sebe.

“Večji del svojega življenja sem preživela v črnih elegantnih športnih copatih, včasih bolj, včasih manj kakovostnih. Za seboj imam dovolj izkušenj, da točno vem, kaj želim od svoje obutve – kakovostne materiale ter odlično oblikovano kopito, tako da lahko v njih preživim cel delovnik in še vse opravke zraven,” pravi Mateja. Odločitev, kateri čevlji so pravi, zato ni bila težka.

Prijazen prodajalec jo je res hitro postregel in ji prinesel dvoje parov čevljev, ki so ji padli v oči. Vmes ji je razložil, da so ravno odprli novo trgovino v Kranju. Ker ima velikost noge ravno med številkama, ima vedno dilemo, ali vzeti 39 ali 40. Tukaj dileme na njeno presenečenje ni imela, saj imajo v Ari tudi polovične številke.

Trgovine Ara so bile pri njej vedno nekje v predalčku skupaj s kakovostjo, tokrat pa jo je poleg tega navdušila še simpatična ter moderna elegantna športna obutev, ki bo navdušila vse okuse.