Nikakor ne morete najti prostega časa – kaj šele, da bi svoj prosti čas preživeli z družino?

Priprava obrokov, pranje perila, skupni odhod na delo ali v šolo so stalnice druženja… Ali morda obstaja način, kako bi, poleg omenjenih dejavnosti, še lahko preživeli več časa z družino?

Spodnji nasveti vam bodo pomagali, da boste svoje rutinske tedenske naloge opravili karseda hitro in učinkovito. S tem pa boste imeli v dnevu (vsaj) 1 uro več, ki jo boste preživeli s svojo družino. In prav je tako!

  1. Naredite seznam

Saj veste, takšen seznam, na katerem piše, kaj vse morate danes postoriti. Tokrat ga naredite drugače: vedno se na seznamu namreč znajdejo stvari, za katere je že vnaprej jasno, da jih ne boste naredili. Črtajte jih iz seznama! Tako vam bo ostalo več časa za pomembnejše stvari. Stvari, ki se tičejo vaše družine.

  1. Uporabite, kar imate

Pametno organizirajte čas – čim več stvari poskusite narediti z enim premikom. Na primer: če se za opravke vozite v mesto, jih postorite več na enkrat, če greste v trgovino, nakupite vse potrebno že z enim obiskom.

  1. Vključite otroke

Vsakodnevna opravila in obveznosti opravljajte skupaj z otroki. Z vami naj izbirajo oblačila v nakupovalnem centru, pomagajo pa naj vam tudi pri izbiranju sveže zelenjave. Boste videli, da bo zabavno.

  1. Zmanjšajte »iskanje«

Če veliko časa porabite za iskanje ključev, denarnice, telefona in ostalih stvari, si poleg glavnih vhodnih vrat postavite omarico ali organiziran predalnik, kamor boste vedno, ko boste vstopili v hišo, odlagali pogosto izgubljene stvari. Prihranek časa bo tako ogromen!

  1. Naj vaša služba dela za vas

Včasih ste lahko najbolj kreativni v sproščenem okolju – doma. Zakaj ne bi dnevnega dela (oziroma vsaj tisti del, pri katerem je to možno) opravili kar doma? Morda se lahko s šefom dogovorite, da bi enkrat na teden delali od doma.

  1. Zanesite se na tehnologijo

Zakaj bi po vsako malenkost hodili v trgovino, če obstaja spletno nakupovanje? Namesto, da bi se odpeljali v mesto, torbico naročite kar prek spleta. Privarčevali boste s časom in denarjem!

  1. »Podvojite« večerjo

Ste pripravili lazanjo? Namesto običajne porcije tokrat pripravite enkrat večjo! Ostanek zavijte in pospravite v zamrzovalnik. Tako boste prihranili ogromno časa, saj vam čez nekaj dni večerje ne bo treba pripravljati!

  1. Spoznajte sebe in svoje prioritete

Ko boste spoznali, da popolnost ne obstaja, ste na pravi poti. Superženska, ki lahko postori vse in še več, ter ima ob tem ogromno časa za družino, ne obstaja. Vprašajte se, kaj vam v življenju največ pomeni in svoja nadaljnja dejanja prilagodite temu.

  1. Ustvarite novo tradicijo

Ne čakajte na praznike in počitnice – zakaj nebi nedeljsko jutro predstavljajo tradicionalni zajtrk, kjer se zbere vsa družina in si pove vse, za kar med tednom ni bilo časa. Ne pustite, da divji način življenja vpliva na medsebojne odnose.

 

“Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vede, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata.” Phil Bosmans