Jubilejna izvedba največje regionalne komunikacijske konference bo v Rovinju tudi letos zbrala domače, regionalne in mednarodne strokovnjake. Tako se bodo na 15. Weekend Media Festivalu, ki bo od 22. do 25. septembra v stari tobačni tovarni v Rovinju, predstavili različni govorci. Ti bodo navdušili, osupnili, presenetili in predstavili najnovejše trende iz gospodarstva, pa tudi sveta medijev in komunikacij.

Poskus ugrabitve kralja vohunjenja

Trenutno najbolj znano ime, ki bo zagotovo zaznamovalo jubilejno edicijo Weekenda in pritegnilo številne zainteresirane, je Yossi Melman, izraelski novinar, pisatelj in režiser. Melman je specializiran za obveščevalne in varnostne zadeve, njegovih deset knjig, prevedenih v 20 jezikov, pa danes berejo v 40 državah po vsem svetu.

Z novinarjem CBS Danom Ravivom je napisal nekaj največjih uspešnic, kot Spies Against Armageddon: Inside Israel’s Secret Wars in Every Spy a Prince: The Complete History of Israel’s Intelligence Community. Pisal je za številne ugledne časopise, vključno z izraelskim časopisnim dnevnikom Haaretz. Življenjepis tega harvardskega učenjaka pa je na srečo zaznamovan tudi z neuspelim poskusom ugrabitve.

Na Weekend zato prihaja s strogim varovanjem, brez oklevanja pa bo spregovoril tudi o prikritem vpletanju izraelske tuje vohunske službe v izboljšanje ne le diplomatskih vezi, temveč tudi trgovskih odnosov s starimi sovražniki Izraela, kot so Savdska Arabija, Združeni arabski emirati, Maroko in Bahrajn. V pogovoru z izkušenim hrvaškim novinarjem Igorjem Alborghettijem bo Melman pojasnil tudi vlogo Mosada v boju proti številnim terorističnim skupinam po Bližnjem vzhodu in širše, vključno z ISIS in iranskimi jedrskimi terorističnimi skupinami.

Vsestranski strokovnjaki

Aktualni pretresi v poslovnem svetu in na trgu bodo zavzeli pomemben del festivalskega programa, zato bodo poleg spodbudnih razprav o najnovejših trendih v digitalnem in gospodarskem svetu svoje zavidljive izkušnje predstavila številna znana imena.

Nekateri med njimi so Vuk Vuković, eden vodilnih makroekonomistov in direktor podjetja Oracleum, ki je leta 2016 uspešno napovedalo Brexit in Trumpovo politično zmago, ter Nikola Dešković, soustanovitelj platforme Autoscout24 in revolucionar, ki je prvi uspešno vzpostavil spletno prodajo avtomobilov v Evropi.

Golden Drum prvič na Hrvaškem

Organizatorji Weekenda so združili moči še z ekipo Golden Drum in tako ta mednarodni festival kreativnosti prvič pripeljali na Hrvaško. Festivalski natečaj Golden Drum poteka že 27 let in je sinonim za spektakel kreativnih idej iz sveta medijske, marketinške in oglaševalske industrije. Nagrade najboljšim bodo podelili 23. septembra, prijavijo pa se lahko agencije, oglaševalci, naročniki, oblikovalci, produkcijske hiše, mediji in vsi ostali, ki sodelujejo pri ustvarjanju ali produkciji marketinških aktivnosti iz kar 36 držav sveta.

Golden Drum v Rovinju bo predstavil nekaj najbolj znanih in nadarjenih ljudi iz kreativne industrije, vključno z Ghado Wali, ustanoviteljico in kreativno direktorico Wali’s Studia, ki je tudi najmlajša govornica, ki je kdaj zastopala regijo MENA (Bližnji vzhod/Severna Afrika) na konferenci TED, in Fabio Seidl, direktor globalnega kreativnega razvoja pri Meti.

Izjemni govorci, številni obiskovalci, nepričakovane teme in vroče razprave so tradicionalno nepogrešljive sestavine festivala v Rovinju. Letošnji slogan #samopridi ne pušča dvoma – Weekend  bo tudi tokrat upravičil vsa pričakovanja in združil zabavo, mreženje in revolucionarne trende v edinstveno doživetje.

Vse informacije in najnovejše novice o Weekend Media Festivalu najdete tukaj, vse novice pa izveste preko uradnih Instagram in Facebook kanalov.