Vsak letni čas zahteva svojevrstno pozornost. Zimski meseci znajo biti varljivi glede veliko stvari. Ker se bolj debelo in večplastno oblačimo, nismo toliko pozorni na svoje telo, zato se nam kaj kmalu zna nabrati kakšen kilogram več, ki ga niti ne opazimo.

Ne smemo pa pozabiti, da je proti koncu leta tudi veliko praznikov, kjer so vedno obložene mize, kar še izdatno vpliva na to, da se nam kaj kmalu zna poznati kakšen kilogramček več. Ena izmed rešitev, da ne pride do tega je, da tudi skozi zimske mesece poskrbite, da so vaši obroki uravnoteženi, da jeste na 3 ure in da zaužijete dovolj tekočine. Pred ‘prazničnimi obroki’ pa poskrbite, da v telo vnesete večjo količino vlaknin, ki vam bodo pomagale zreducirati zaužite kalorije.

V zimskih dneh tudi ne pozabite, da morate vzdrževati primerno hidracijo. Kar je včasih malo težje, saj nas na primer poletne temperature že samodejno spodbudijo, da več pijemo, pozimi pa zaradi nizkih temperatur kaj kmalu pozabimo na tekočino, saj žeje ne čutimo toliko kot poleti. Praktična rešitev je, da če poleti bolj posegamo po kozarcu z mrzlo vodo, ki poteši našo žejo, lahko pozimi spijemo več toplega in osvežujočega čaja in tako nadomestimo tekočino, ki jo telo potrebuje.

Skrb za našo kožo, ki je naš največji organ, je še posebej pomembna ravno v zimskem času. Koža je pozimi bolj suha, kar povzroči luščenje in veliko suhih predelov, zato pomaga, da uporabimo kremo za podlago, ki bo prispevala k lažjemu nanosu ličil. Poskusite lahko tudi obarvano vlažilno kremo, ki bo kožo navlažila in jo prekrila, ne da bi jo osušila. Ko kupujete kozmetiko za zimski čas, izberite izdelke z vlažilnimi formulami. Ne pozabite pa tudi na vaše ustnice, ki jih je potrebno vlažiti, da niso razpokane in boleče. Uporabite vlažilni balzam z zaščitnim faktorjem, ki pa ga ne priporočam samo za ustnice, ampak za ves obraz. To da je zunaj hladno, še ne pomeni, da sonce ne more poškodovati ustnic in vaše kože, zato nikar ne opustite zaščite pred soncem. Priporočam zaščitni faktor 15, če ste modrooki ali če imate bolj svetlo in občutljivo polt, pa posezite po F30, ki ga nanesite na kožo takoj po losjonu.

Tudi koža na rokah je podobno kot na ustnicah tanka in nežna, zato lahko v hladnem vremenu kmalu razpoka in se osuši. Pozimi smo tudi izpostavljeni centralnemu ogrevanju in velikim temperaturnim razlikam, saj se zadržujemo tako doma na toplem, kot zunaj na mrazu.  Poskrbite, da navlaženost rok ohranjajte s kremo za roke, ki jo v hladnih dneh nanašajte večkrat na dan. Jaz jo imam vedno v torbici in v avtu, tako da je vedno pri roki, tudi ko nisem doma. Pomembne pa so tudi rokavice, saj poleg tega da vas grejejo, tudi ščitijo kožo na rokah pred nizkimi temperaturami.

 

CAELLE BRALKE POZOR! Če niste prepričane, koliko tekočine potrebujete, lahko vašo hidracijo preverite tudi z analizo telesne sestave, ki vam jo CAELLE podarja brezplačno! Prijavite se preko e-maila (kaly@spremenizivljenje.si) ali na številki 051 620 545. Poleg hidracije vam bodo izmerili tudi mišično maso, odstotek in stopnjo visceralne maščobe, ki vpliva na naše zdravje in posledično na nastanek kroničnih bolezni, preverili bodo vašo vitalnost, dnevno porabo kalorij in gostoto kosti. 

IN ŠE NEKAJ,  v praznično decembrskem mesecu vsaki podarimo še enourno brezplačno hidracijo obraza za dve osebi.