Planet zdravja

Težave z delovanjem ščitnice je včasih lahko zelo težko opaziti, saj veliko simptomov kaže tudi na druge zdravstvene bolezni. Simptomi nepravilnega delovanja ščitnice se lahko razlikujejo od osebe do osebe, stopnja resnosti pa je odvisna od vzroka bolezni ščitnice, od stopnje pomanjkanja ščitničnega hormona in koliko časa je že telesu odvzeta pravilna raven hormonov.

Tukaj je nekaj znakov, ki kažejo na nepravilno delovanje ščitnice:

 • občutek izčrpanosti, zaspanosti in / ali utrujenosti, tudi če redno počivate,
 • občutek depresije ali pomanjkanja zanimanja za stvari, v katerih ste v preteklosti že uživali,
 • močnejša menstruacija, PMS, nižja stopnja plodnosti,
 • pogosto zaprtje, tudi z zadostnim vnosom vlaknin,
 • pozabljivost, težave s koncentracijo, težave pri učenju, občutek, kot da ste ”v megli”,
 • nepojasnjeno povečevanje telesene teže, povečano zastajanje tekočine in / ali zabuhle oči,
 • suha in / ali srbeča koža, tudi z redno uporabo vlažilnih krem,
 • suhi, krhki nohti in lasje,
 • hripav glas in / ali težave pri požiranju,
 • občutljivost na mraz, predvsem v okončinah,
 • mišični krči.

Delovanje ščitnice vpliva tudi na druge procese in organe v telesu, na želodec, jetra, prebavni trak. Nekateri znaki bodočih in prihajajočih težav se lahko pojavijo že v mladosti in jim niti ne posvečamo toliko pozornosti. Takšni znaki so goltanje hrane, pogosto zbolevanje za angino in pogosti prehladi. Nekateri čutijo posledice tudi na spremembi kože.

Če ima težave s ščitnice moja mama, to pomeni, da jih bom imela tudi jaz?

Takšne težave so na žalost pogosto dedne. Pravzaprav včasih ne vemo, ali jih povzroči le genetika ali čustveni pretresi. Precej pogosto se zgodi, da hčere podeduje podobne vzorce kot njihove matere, skupaj z drugimi vedenji. V vsakem primeru se je dobro zavedati družinske zdravstvene zgodovine, saj lahko na ta način precej izboljšate svoje lastno zdravje in zdravje svojih otrok. To pomeni tudi preverjanje ravni hormonov in skrb za zadostno količino joda v telesu.

In zakaj pri težavah s ščitnico potrebujemo jod?

Ste vedeli, da evropsko prebivalstvo trpi za pomanjkanjem joda, kar se kaže tudi na našem zdravju?

Jod je najpomembnejši mikroelement v telesu, skrbi pa za pravilno in normalno delovanje ščitnice in cirkulacije. Pozor: samo pravilna cirkulacija zagotavlja pravilno funkcijo celic, organov, žlez in le pravilna funkcija vsake celice, vseh organov in vseh žlez v telesu je zagotovilo za fizično in psihično zdravje vsakega posameznika.

Kako lahko poskrbim za zadostno količino joda v telesu?

Žal ne moremo pomanjkanja joda nadomestiti le s pravilno prehrano (na primer z ribami in morskimi sadeži), zato so v Planetu Zdravja prvi na svetu razvili tehnologijo, ki zagotavlja zadostne količine joda v mikro obliki (nano minerali) v Olju št. 80. Olje št. 80 je pravzaprav orehovo olje, ki telesu nudi zadostno količino naravnega, aktivnega joda.

Jod št. 80

Jod v olju št. 80 je naravni, organski, aktivni jod in se vsrka takoj po zaužitju, kar zaznamo kot takojšnje izboljšanje počutja.

Olje 80 je tudi izvrsten vir naravnih antioksidantov, protirakavih učinkovin in izredno učinkovito sredstvo za razstrupljanje telesa. Njegova pomembnejša vloga je tudi ta, da ureja delovanje ščitnice, zagotavlja pravilni telesni razvoj in procese presnove, krepi imunski sistem, hrkati pa viša odpornost proti škodljivim vplivom okolja, znižuje nastajanje prostih radikalov in preprečuje poškodbe celic. Olje številka 80 dokazano pomaga uravnavati delovanje ščitnice.

V Planetu Zdravja so na voljo izdelki, ki so 100% naravni, klinično testirani in plod lastnega razvoja. Več informacij o teh izdelkih najdete na povezavi www.planetzdravja.com.

Zdrava družina