Narava se počasi začenja prebujati; to seveda pomeni, da boste končno lahko odvgrli debele plašče in bunde (v kolikor tega niste že storili) in posegli po lahkotnejših oblačilih.

Kaj pa, če vam povemo, da so tudi dnevi zgrešenih nakupov končno mimo?

Tukaj je nekaj vprašanj, ki vam bodo pri nakupovanju še kako pomagala!

  1. Lahko kos kombiniram s čim, kar že imam v omari?

Kupiti nekaj novega ne pomeni, da morate kupiti celoten outfit; prav nasprotno – garderobo naj bi le dopolnjevali. Pomislite na nakit, čevlje in vse kose, ki bi se novincu prilegali. Če si lahko zamislite številne kombinacije, je kos pametno kupiti.

  1. Razmislite o materialu.

Poliester ne bo najboljša izbira – pazite, da so vaša oblačila namesto tega pogosto sestavljena iz bombaža, saj bo koža tako neprimerno lažje dihala. Če si ne želite potenja, bo bombaž prava izbira, poleg tega je investicija v kose, ki so narejeni iz kvalitetnih materialov, zelo dobra naložba.

  1. Se v kosu počutim udobno?

Zelo pomembno vprašanje! Morda (pre)tesne hlače na vas izgledajo fenomenalno, vseeno pa si kar ne morete predstavljati, da bi v njih lahko za mizo sedeli več kot 20 minut… Če se v oblačilih ne počutite izvrstno, kosa nikakor ne smete kupiti. Premislite tudi, ali je kos primeren za več priložnosti.

  1. Kako je za oblačilo potrebno skrbeti…

Če si želite srajce, ki jo bo težko zlikati, ali čudovite majčke, ki jo dovoljuje le ročno pranje, vam bo to vzelo ogromno časa. Ste pripravljeni na takšno žrtvovanje?

  1. Bom kos lahko nosila še naslednjo pomlad?

Gre za vprašanje trenda – je kos, ki ga nameravate kupiti, le modni krik ali gre za klasičen kos, ki ga bos lahko nosili več sezon? Z modnimi trendi seveda ni popolnoma nič narobe – še več: pri garderobi so celo zelo zaželeni – pomembno pa se je vprašati, zakaj je vaša omara nabasana s trendi krpicami, ki jih morate vsako leto znova zamenjati.

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.