Različne vonjave spodbujajo limbični sistem v možganih, ki je med drugim odgovoren tudi za izločanje hormonov in endorfinov – ki vplivajo na naše dobro počutje in občutek sreče. To pa si lahko pričarate z eteričnimi olji, ki bodo poskrbela za želeno razpoloženje. Vsaka esenca ima svojo učinkovino, Gisa pa jih je v svojih 100 % naravnih mešanicah združila v kombinacije, ki navdajajo z energijo, pomirjajo, pričarajo romantičen večer, ali pomagajo pri odpiranju dihalnih poti. Mešanice so torej že narejene, potrebujete le »eno« eterično olje in ni treba kupovati več raznolikih, ki bi jih naknadno zmešali. Ker so Gisa eterična olja kakovostna, zadostuje le nekaj kapljic, eterično olje pa vam bo tako služilo zelo dolgo.

Za poživitev bo kot nalašč mešanica Energia, ki vsebuje blagodejne esence limonine trave, bazilike in bergamotke in je ustvarjena za lažje premagovanje vsakodnevnih obveznosti. Motivirala vas bo morda tudi misel na pobeg na sredozemske plaže, kamor vas bo odpeljalo eterično olje Costa. Slednje namreč s svežimi toni citrusov pomaranče, limone, zelene mandarine in grenke pomaranče ustvarja občutek, da ste obdani z aromo sredozemskih obal.

Tisti, ki sanjate o romantičnih sprehodih v Provansi, uporabite mešanico eteričnih olj sivke, limone in rožmarina, mešanica eteričnih olj Contree pa bo ustvarila pridih pravega francoskega podeželja. Če pa prisegate na orientalsko sprostitev, se predajte eksotični mešanici cedre, pačulija, muškatnega oreščka, cimeta, bora, bergamotke in bazilike. V praznično vzdušje pa vas bo vedno znova popeljala mešanica Cometa, ki diši po sladkem pomarančevcu, cimetu in klinčkih.

Med obvezno opremo naj bo mešanica eteričnih olj Respiro, ki pomaga v boju proti virozam, znakom prehlada, kašlja in gripe. Svež in pomirjujoč vonj olj evkalipta, bora in timijana pripomore k čiščenju zraka in sproščanju dihalnih poti. Pred nadležnim mrčesom vas bo obranila mešanica Moskito, ki komarje preganja z limonino travo, sivko, geranijo, poprovo meto in evkaliptusom.

Eterična olja Gisa Wellness prihajajo iz Francije, iz srca pokrajine Auvergne, ki je znana po svoji neokrnjeni naravi in raznolikosti cvetja in rastlinja. Destilarna že več kot dvajset let sodeluje z lokalnimi pridelovalci in s preverjenim poreklom skrbi za pristnost, čistost in kakovost svojih eteričnih olj, uporabnikom pa zagotavlja naravne izdelke.

Naj eterična olja zaživijo v vsej svoji polnosti

Za popoln izkoristek eteričnih olj priporočamo ultrazvočne aroma razpršilce. Čistijo ozračje, znižujejo število prostih radikalov in sproščajo prijetne aromatične vonjave. Voda z nekaj kapljicami eteričnega olja se s pomočjo ultrazvočnih vibracij razpršilnika, ki olje razbijejo na mikrodelce, hitro razprši. Tako lahko človeško telo absorbira ionizirane delce vode in eteričnih olj. Kakovosten zrak pripomore k dobremu počutju, višji ravni energije in posledično k boljšemu zdravju. V ponudbi Gisa Wellness so na voljo različni ultrazvočni razpršilci.

Gisina eterična olja in izbrane ultrazvočne razpršilnike najdete v bolje založenih lekarnah, specializiranih trgovinah in v spletni trgovini Medisanus na naslovu www.trgovina-medisanus.si, več informacij pa je na voljo na www.medisanus.com ali (01) 320 08 09.