V treh delih vam bomo predstavili Louise Hay seznam miselnih vzorcev, ki so verjetno ustvarili določene bolezni v telesu, kot tudi nove miselne vzorce ali afirmacije, ki vam lahko pomagajo ozdraveti. Objavljeni so bili že v knjigi Ozdravi svoje telo.

“Verjamem, da sami ustvarimo vsako tako imenovano ,bolezen’ v našem telesu. Telo je, tako kot vse drugo v življenju, zrcalo naših misli in prepričanj. Neprestano nam govori, če si le vzamemo čas in mu prisluhnemo. Vsaka celica vašega telesa se odziva na vsako vašo misel in na vsako besedo, ki jo izrečete. Dolgotrajni načini mišljenja in govorjenja ustvarjajo telesne drže, načine obnašanja ter bolezni in zdravje. Oseba s stalno namrščenim obrazom tega ni ustvarila z radostnimi in ljubečimi mislimi. Telesa in obrazi starih ljudi jasno prikazujejo, kakšne miselne vzorce so imeli v življenju. Kakšni boste, ko boste starejši?” Louise Hay

GLAVA predstavlja nas same. Je to, kar kažemo svetu. Po glavi nas ponavadi prepoznajo. Kadar je nekaj narobe v območju glave, to največkrat pomeni, da čutimo, da je nekaj zelo narobe z ,nami’.

LASJE predstavljajo moč. Kadar smo napeti in prestrašeni, si pogosto ustvarimo jeklene okove, ki se začenjajo v mišicah ramen, se dvigajo do vrha glave in včasih napredujejo celo naprej ter obkrožijo oči. Las raste iz mešička. Kadar je koža na lobanji zelo napeta, je mešiček lahko tako stisnjen, da las ne more več dihati. Zato umre in izpade. Če se napetost nadaljuje in se koža ne sprosti, ostane mešiček stisnjen in novi las ne more zrasti. Človek postane plešast. Plešavost žensk narašča, odkar so vstopile v svet poslovnosti, ki je poln napetosti in frustracij. Plešavosti žensk se ne zavedamo dovolj, ker so ženske lasulje zelo naravne in privlačne. Na žalost se večino moških lasnih vložkov še vedno prepozna že od daleč.Napetost ni znak moči, temveč šibkosti. Človek je močan in se počuti varnega, kadar je sproščen, osredinjen in miren. Dobro bi bilo, da bi se večkrat sprostili, in mnogi med nami bi morali sprostiti tudi kožo na lobanji. Poskusite zdaj. Koži na glavi recite, naj se sprosti. Poskusite občutiti razliko. Če opazite občutno razliko, vam svetujem, da to vajo pogosto izvajate.

UŠESA predstavljajo zmožnost slišati. Če imate težave z ušesi, to navadno pomeni, da se dogaja nekaj, česar nočete slišati. Bolečina v ušesih pomeni, da vas to, kar ste slišali, boli.
Bolečine v ušesih so pogoste pri otrocih. Pogosto morajo poslušati stvari, ki jih nočejo slišati. Domača pravila otroku cesto prepovedujejo, da bi izražal jezo, in otrokova nezmožnost, da bi stvari spremenil, ustvari bolečino v ušesih.
Gluhota predstavlja dolgotrajno zavračanje, da bi nekoga poslušali. Če ima eden od partnerjev težave s sluhom, drugi cesto govori in govori in govori.
OČI predstavljajo zmožnost videti. Kadar imamo težave z očmi, to ponavadi pomeni, da nečesa nočemo videti v nas ali v življenju – sedanjem, preteklem ali prihodnjem.
Kadar vidim otroka z očali, vem, da se v njegovem domu dogaja nekaj, česar noče gledati. Če ne more spremeniti dogajanja, si bo poslabšal vid, da mu stvari ne bo treba videti tako jasno.
Mnogi ljudje so čudežno ozdraveli, potem ko so se bili voljni obrniti v preteklost in očistiti tisto, česar niso hoteli videti leto ali dve preden so začeli nositi očala.
Zavračate, kar se dogaja zdaj? S čim se nočete soočiti? Se bojite videti sedanjost ali prihodnost? Če bi lahko jasno videli, kaj bi bilo tisto, kar bi videli, pa tega zdaj ne vidite? Ali vidite, kaj si počnete?
Zanimiva vprašanja.
Z GLAVOBOLOM si skušate povedati, da ste nekaj naredili narobe. Ko vas bo naslednjič bolela glava, se vprašajte, kaj ste storili narobe. Odpustite si, osvobodite se in glavobol bo izpuhtel v praznino, iz katere je prišel.
Migrene si ustvarjajo ljudje, ki bi bili radi popolni in zelo pritiskajo nase. Verjetno tudi prikrivajo jezo. Zanimivo je, da migrena skoraj vedno izgine, če začnemo masturbirati, takoj ko zaznamo, da nas začenja boleti glava. Spolna sprostitev sprosti napetost in bolečino. Takrat vam morda ne bo prijalo masturbirati, toda vsekakor je vredno poskusiti. Ničesar ne morete izgubiti.
Težave s
SINUSI, ki jih čutite prav na obrazu in tako blizu nosu, pomenijo, da vas muči nekdo, ki vam je zelo blizu. Morda se vam celo zdi, da vas ta oseba zatira.
Pozabljamo, da si dogodke ustvarjamo sami, in se odrekamo svoji moči, tako da za svoje težave krivimo drugega človeka. Noben človek, noben prostor in nobena stvar nima moči nad nami, kajti v naši glavi razmišljamo le ,mi’. Sami ustvarjamo svoje dogodke, svojo realnost in vse v njej. Ko bomo ustvarili mir, harmonijo in
ravnotežje v svojem umu, bomo to našli tudi v svojem življenju.
VRAT IN GRLO sta zanimiva, kajti tukaj se ogromno dogaja. Vrat predstavlja zmožnost prilagodljivosti v našem mišljenju, zmožnost videti drugo stran vprašanja in videti stvar z gledišča drugega človeka. Kadar imamo težave z vratom, to navadno pomeni, da smo trmasti in nočemo spremeniti svojega mnenja o čem.
Kadar vidim človeka, ki nosi vratno oporo, vem, da misli, da ima vedno prav in da trmasto vztraja pri tem, da si težave ne bo ogledal z druge strani.
Virginia Satir, odlična terapevtka za družine, pravi, da je opravila ,smešno raziskavo’ in odkrila, da obstaja več kot 250 različnih načinov pomivanja posode, glede na to, kdo pomiva in s čim ta oseba pomiva. Če smo zagozdeni v prepričanju, da obstaja le ,en način’, se zapiramo pred večino življenja.
GRLO predstavlja zmožnost, da .povzdignemo glas’ zase, da ,zahtevamo’, kar želimo, da rečemo: “Jaz sem” itd. Težave z grlom običajno pomenijo, da se nam zdi, da nimamo pravice, da bi to počeli. Zdi se nam, da nismo dovolj dobri, da bi se postavili sami zase.
Avtor: Louise Hay
Foto: Instagram