Ženske se med seboj razlikujemo; nekatere srečnice so visoke in vitke, druge povsem povprečne rasti in polnejše postave, spet druge manjše in drobne. Povsem samoumevno se zdi, da prijateljica, ki nosi konfekcijsko številko 42, verjetno ne bo zlezla v vaše ozke XS kavbojke, kajne?

Brezskrbno potepanje po mestu, športne aktivnosti in potovanja; super aktivnosti, ki so, za razliko od telesnih značilnosti, skupne prav vsem, lahko tako opravljamo brez skrbi – menstrualne skodelice Lalicup so namreč na voljo v različnih v treh različnih velikostih – S (majhna)M (srednja) in L (velika).

IMG_4895 (1)

Kako izberem pravo menstrualno skodelico zase? 

Seveda na izbiro vpliva več dejavnikov:

Večjo skodelico načeloma izbirajo ženske z močnejšim menstualnim tokom, poleg tega je potrebno poudariti, da so pri mlajših ženskah vaginalne mišice močnejše, vendar pa te s starostjo postanejo šibkejše, zato se velikost skodelice – linearno s starostjo – povečuje. Mamicam priporočamo največjo skodelico; porod namreč spremeni zgradbo vaginalnih mišic.

Manjša skodelica je primerna za mlajša dekleta – tista, ki še niso imela spolnih odnosov, naj izberejo najmanjšo velikost; vstavljanje bo tako lažje. Najmanjša velikost bo najverjetneje ustrezala tudi športnicam oziroma aktivnim ženskam, ki se ukvarjajo s plavanjem, jogo ali gimnastiko, saj imajo običajno močnejše mišice medeničnega predela.

Pri izbiri skodelice ne smemo zanemariti niti lege materničnega vratu, ki se lahko nahaja nizko v nožnici – v tem primeru izberite manjšo skodelico, v nasprotnem primeru pa večjo. Če niste povsem prepričani, za mnenje povprašajte zdravnika. Upoštevati je potrebno tudi morebitne zdravstvene težave; skodelica med uporabo načeloma ni moteča – nosijo jo lahko tudi ženske z občutljivim mehurjem (manjšo velikost seveda!).

Tako preprosto in učinkovito – skodelica, ki je narejena iz okolju prijaznih materialov, ne bo dražila in izsušila vagine, bonus pa je tudi, da jo boste lahko uporabljali celo do nekaj let! Kdo še potrebuje higienske vložke in tampone? Če vas skrbi in imate dvome, lahko za nasvet vprašate tudi svojega ginekologa.

>> Več o velikosti skodelic in o skodelicah nasploh lahko preberete tukaj: www.lalicup.si.