Svet se venomer spreminja in z njim se spreminjajo tudi higienski pripomočki. Davno so že minili dnevi, ko je vsaka predstavnica ženskega spola stikala po policah najbližje trgovine z namenom nakupa vložkov Always ali najljubše škatle tamponov. Zdaj vedno bolj priljubljen postaja nakup menstrualne skodelice kar preko spleta – brez nepotrebnega sprehajanja do trgovine (vsaka izmed nas ve, kaj se lahko v tako kratkem času zgodi našim najljubšim belim hlačam) in neprestanih obiskov straniščne školjke.

Čakaj malo – če je menstrualna skodelica res tako priljubljena, zakaj se tudi sama nisi pridružila večini? Se ti po glavi porajajo predsodki? Bi se jih rada znebila in čimprej preizkusila inovacijo v svetu menstruacije? Beri dalje!

DENAR JE SVETA VLADAR

Bodimo iskreni – prepogosto naše finančne zmožnosti odločajo o t.i. toku našega življenja. Vse se vrti okoli cene naših oblačil, kuhinjskih aparatov in nenazadnje tudi sanitarnih pripomočkov. Zato enkrat na mesec ne zganjamo vika in krika ob nakupu poceni škatle vložkov, ki ob šibki menstruaciji zadostuje tudi za dva meseca. Pa si seštela, koliko nanese skupni znesek po letu nakupov? Verjemi, da veliko. Že tu se srečamo s prvo prednostjo menstrualnih skodelic – na dolgi rok je zadeva znatno cenejša (seveda je odvisna tudi od posameznice in njenega menstrualnega ciklusa).

STRAH JE GOSPOD

Menstrualna skodelica – sliši se nenavadno, tuje. Kako za vraga bi naj skodelico spravila tam notri? Povsem razumljivo je, da se ustrašimo nečesa novega. A zakaj ne bi tega spremenili v novo izkušnjo? V avanturo?

Naj vam na kratko razložim menstrualno skodelico –  izdelana iz medicinskega tekočega silikona ne draži ali suši sluznice, priročna pa ni le med dnevi menstruacije – močno pomaga pri težavah z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji. Zaradi materiala in oblike je izjemno udobna in ne otežuje ostalih vsakodnevnih opravkov. Brez težav jo namreč uporabljate tudi med spanjem ter športnimi in ostalimi aktivnostmi.

Anatomija menstrualne skodelice Lalicup

Anatomija menstrualne skodelice Lalicup

 

Seveda nikakor ne pozabimo na dejstvo, da je menstrualna skodelica okolju prijazna in preprosta rešitev za manjšanje kupov sanitarnih odpadkov. Skodelica namreč ni namenjena enkratni uporabi, temveč večletni. Tu nastopijo vsi ključni elementi – varčnost, enostavnost ter ekološkost. Zakaj bi denar, čas in okolje tratili na bombažnih vložkih in tamponih?

Odločitev je seveda vaša, nikar pa se ne bojte preizkusiti nečesa novega. Če vam uporaba menstrualne skodelice ne bo prešla v navado, nič hudega – ničesar niste izgubili. V primeru, da se malce podrobneje poglobite v inovativen svet novih higienskih pripomočkov, pa boste naredili korak k udobnejšemu in bolj mirnemu življenju tako med menstruacijo kot tudi v vsakdanu.

Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske – ker želimo, da zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo.