MateBook X postavlja nove standarde v kategoriji ultra lahkih mobilnih naprav. Je manjši kot list papirja, ekstremno lahek ter zelo tanek. Spominja na premium revijo in ne na dolgočasno, tradicionalno mobilno delovno postajo, hkrati pa še vedno ponuja polno funkcionalnost osebnega računalnika ter tako združuje čudovito oblikovanje s praktičnostjo.

Kljub teži in velikosti, ki podirata rekorde, MateBook X ponuja neprimerljivo avtonomijo baterije. 41,4 Wh velika baterija ponuja več kot 10 ur dela, igranja ali predvajanja filmov, s čimer uporabniku ponuja neprimerljivo svobodo. Za marsikaterega uporabnika je opravljanje več aktivnosti hkrati postala osnova za vsakdanje dejavnosti. MateBook X je na voljo s širokim naborom edinstvenih zmožnosti, ki mu omogočajo opravljanje vseh različnih nalog – tako doma, kot na delu. Kompaktno ohišje vsebuje zmogljivo in energetsko učinkovito 7. generacijo Intel Core i7 procesorjev ter do 8 GB delovnega pomnilnika. Grafiko obdeluje Intelov čip HD620, ki je najboljši v svojem razredu. Za shranjevanje podatkov poskrbi zelo hitri SSD, ki je na voljo v kapaciteti 256 oz. 512 GB.

Da bi zagotovil izjemno vizualno izkušnjo svojim uporabnikom, je opremljen z briljantnim visokoločljivostnim 13 palčnim CrystalClear zaslonom in razmerjem med velikostjo ohišja ter zaslona, ki je brez primere in dosega kar 88 %. Zaslon z 2K ločljivostjo je zmožen prikazati 100 % sRGB barvnega prostora in je prekrit z zaščitno plastjo stekla Corning Gorilla Glass. Za boljšo izkušnjo pa je opremljen tudi s tehnologijo eye comfort, ki zniža količino modrih odtenkov, ko je to potrebno.

Za več informacij o MateBooku X obiščite: http://consumer.huawei.com/en/tablets/matebook-x/