Zastrašujoči nered kalkulatorjev, sponk, papirjev, tipkovnice, miške, tiskalnika in še česa na delovni mizi je zamenjala ena sama naprava z neomejeno količino programske opreme. Kljub temu, da je prenosni računalnik visoko zmogljivo orodje, polno raznolikih funkcij, ima slabosti. Če nič drugega, je prevelik za v žep in ker okolica zahteva, da se ves čas prilagajate neprestano spreminjajočemu se svetu, dober pametni telefon ostaja nenadomestljiva naprava sodobnega poslovanja. In ne zgolj poslovanja.

V poklicnem in zasebnem življenju namreč potrebujete napravo, ki bo kos vsakemu izzivu. Teh pa je veliko. Iskanje izdelka v spletnih trgovinah zadnji hip, nujni poslovni klici ali nepričakovana naloga, ki je morate opraviti takoj, čeprav niste na delovnem mestu. Temu in še marsičemu bo kos pametni telefon Huawei Mate 40 Pro, saj z zmogljivostjo zadovolji še tako zahtevnega uporabnika.

Brez velike baterije ne bi šlo

Vzdržljiva baterija je želja vsakega uporabnika pametnih telefonov, ne samo poslovnih. Zato se je Huawei odločil podaljšati življenjsko dobo baterije na cel dan, kar je postalo mogoče po zaslugi integracije modema 5G v sistem na čipu Kirin 9000. Z višjo energijsko učinkovitostjo postavlja Huawei nove standarde avtonomije za naprave, združljive z mobilnimi omrežji pete generacije. Prej ali slej pa je treba napolniti vsako baterijo.

Hitrost polnjenja je ravno tako pomembna

Med načrtovanjem pametnega telefona mora izdelovalec upoštevati številne dejavnike, da doseže ravnovesje komponent, ki so vanj vgrajene. Še bolj to velja za poslovni pametni telefon, ki mora učinkovito podpirati hitro poslovno življenje. Naloge morate opraviti čim prej, nizajo se ena za drugo in ko imate nekaj časa, da zadihate s polnimi pljuči, premor ne traja prav dolgo. Hitrost polnjenja baterije je zato ravno tako ali še bolj pomembna kot njena kapaciteta.

Pametni telefon Huawei Mate 40 Pro je ravno zaradi tega opremljen z najhitrejšim polnjenjem (Huawei SuperCharge) med vsemi tekmeci. Napajalnik z močjo 66 W v primeru žičnega polnjenja namreč zagotavlja celodnevno zahtevno uporabo, če boste le našli nekaj prostih trenutkov, da telefon priklopite na vir energije. 10-minutno polnjenje namreč zadošča, da boste še nekaj časa lahko telefon normalno uporabljali.

V ospredje stopa brezžično polnjenje

Kabli se radi motajo pod nogami, založite jih ali celo pozabite, zato velja razmisliti o brezžičnem napajalniku. Z močjo 50 W (Wireless SuperCharge) namreč tudi ta sodi v vrh ponudbe, predvsem pa omogoča, da se baterija polni vsakič, ko telefon za krajši čas odložite. Še natančnost, kam ga odložite, ni več pomembna, kot je bila. Mate 40 Pri namreč vključuje algoritem, ki dovoli polnjenje vodoravno ali navpično na polnilno mesto odloženega telefona. Nič več slabe volje zaradi površno odloženega telefona na površino za brezžično polnjenje.

Širok ekosistem naprav Huawei

Poleg telefona Mate 40 Pro je sicer Huawei nedavno predstavil tudi pametni telefon Huawei P smart 2021, brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit. Celoten ekosistem Huaweievih rešitev pa zaokrožuje serija prenosnikov MateBook, ki vključuje cenovno bolj dostopna modela MateBook D14 in MateBook D15, kot tudi izjemno zmogljive MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro.