1. Znanstveno dejstvo – med menstruacijo ste moškim manj privlačne!

Ženska menstruacija na nivo moških hormonov vpliva neposredno – takrat se nivo hormonov namreč spremeni tudi pri ženskah. Pri zanimivi študiji, kjer so moški morali povohati majico žensk, ki so v stanju ovulacije, je njihov nivo hormonov poskočil. V nasprotnem primeru – ko so vohali majice žensk, ki so imele menstruacijo – se je nivo hormonov znižal; in to za kar dvakrat!

  1. Še eno znanstveno dejstvo: med menstruacijo ste…no… bolj »voljne«…

Hormon progesteron naj bi zniževal libido. Med menstruacijo ženske proizvedejo manj omenjenega hormona, kar povzroči večjo željo po seksu.

  1. Normalna količina izgubljene krvi med menstruacijo sega od dveh žlic pa vse do ogromne skodelice za kavo!

Ženske so seveda različne in ker je različna njihova konstitucija, se razlikuje tudi izguba krvi. Vseeno pa vse, kar presega zgoraj našteto (berite: če izgubite več krvi, kot bi jo lahko spravili v ogromno skodelico za kavo), zahteva pozornost zdravnika.

  1. Evropske ženske bodo v svojem življenju imele približno 450 menstruacij.

Izjeme potrjujejo pravilo: seveda obstajajo posameznice, ki so v svojem življenju imele le 50 menstruacij, kot tudi tiste, ki so jih imele na vsake tri tedne. Tu govorimo o povprečni ženski. Če preračunate, to nanese kar deset let menstruacij! Neverjetno, kajne? In predstavljajte si, koliko vložkov in tamponov boste (in ste jih) v tem času že porabili… Vse higienske odpadke nato odvržejo v okolje. Kaj lahko storite drugače?

Poskrbite za okolje in namesto pripomočkov za enkratno uporabo preizkusite menstrualno skodelico Lalicup. Lalicup je menstrualna skodelica, zasnovana in izdelana v Sloveniji. Namenjena je vsem ženskam in puncam, v vseh starostnih obdobjih. Z uporabo Lalicup boste privarčevale denar, saj jo lahko uporabljate več let, poleg tega boste poskrbeli še za okolje. Ste vedeli, da ženska v svojem menstrualnem obdobju porabi in zavrže kar 17.000 tamponov in vložkov?

Uporabnice menstrualne skodelice Lalicup pričajo, da se z uporabo skodelice skrajšajo dnevi menstruacije (menstruacija je namesto 7 dni samo 5 dni).

7-ali-trikotnik

 

  1. Večina žensk oziroma deklic dobi prvo menstruacijo pri 12 letih.

Gre za povprečno starost, ki so jo izračunali na podlagi prodanih higienskih izdelkov. Takšna deklica bo imela menstruacijo do približno 50 leta starosti.

Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske – ker želimo, da zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo.