Tega seveda nikoli ne izrečemo naglas, a – globoko v notranjosti si vsi zares želimo biti privlačni… In ne govorimo le o skladni postavi in lepem obrazu, marveč o tistem “nečem”, kar bi privlačilo druge.

Gre torej za nekakšen žar ali bolje: karizmo, ki se ji preprosto ne gre upreti. Toda, le kako lahko to dosežete?

1. Presenetite…

Pridite na nenapovedan obisk in najdražjega presenetite z vnaprej pripravljenim kosilom ali večerjo, prijateljici namesto čokolade in kave tokrat prinesite šopek rožic, sodelavko prijazno pozdravite in pohvalite njeno novo bluzo. Drobne malenkosti bodo polepšale dan vam in njim prav tako.

2. Naučite se reči NE

Ko si nečesa zares ne želite, preprosto recite ne. Ljudje spoštujejo tiste, ki znajo jasno in iskreno izraziti svoje mnenje. Vedno se morate postaviti zase; če ste preveč utrujeni, da bi se zvečer udeležili poslovne zabave, se opravičite in recite: ne, hvala. Verjemite: prav nihče vam ne bo zameril.3

3. Pustite ego na strani in se učite od boljših od vas

Saj verjetno veste, da je nekdo v stvareh, ki jih vi (skoraj) obvladate, veliko boljši od vas, kajne? Čas je, da požrete ponos in se nečesa naučite od tistih, ki so boljši od vas. In ne pozabite: prav nič sramotno ni, če kdaj poprosite za pomoč in priznate, da nečesa ne razumete.

4. Bodite radovedni

Morda je ravno to lastnost, ki vas bo gnala dalje. Da pogovor nikoli nebi zamrl, se je potrebno neprestano izobraževati in duhovno rasti. Hodite na literarne večere, v gledališče in na različne koncerte – obiskujte kino, razstave – o vseh omenjenih rečeh pa se, seveda, tudi pogovarjajte. Ravno pogovor je ključni element rasti, saj boste tako izmenjali vtise in prejeli še kompleksnejši pogled na določeno stvar.

5. Ostanite mirni, ko drugi bentijo

Če se je nekdo nepričakovano ujezil (morda na vas ali koga drugega), se potrudite in ostanite mirni. Njegova jeza se vas pravzaprav ne tiče – preden se vdate strasti in nazaj zakričite nekaj mastnih, se ustavite in pomislite. Mogoče gre za nesporazuma – z mirnostjo boste uredili veliko več kot s prepirom.