Ko ste v šoli, je vse super pomembno. Vsak napor v šoli je bil zasnovan tako, da prideš ven iz nje v uspešen, srečen in finančno preskrbljen. Toda po diplomi in končanem šolanju ljudje pogosto vidimo, da stvari niso vedno to, kar se zdijo. Večina ljudi se osredotoča toliko na prihodnost, da izpusti sedanjost.

Če bi se lahko vrnili v šolske klopi, kakšno sporočilo bi si poslali? Nekatere stvari niso tako pomembne kot druge, kajne?

Tu je 9 stvari, ki jih zaveš v vsakdanjem življenju in ne v šoli:

1. Še vedno niste vsega ugotovili. In to je v redu.

Mnogi ljudje mislijo, da bodo z dnem diplomiranja kar naenkrat dobili jasen in oster pogled na ćivljenje. No, v 20ih, 30ih, 40ih, 50ih in celo 60ih letih se določene stvari še vedno razvijajo. In tako je tudi prav. Življenje je evolucija sprememb!  Vseživljenjsko potovanje pa je pustolovščina.

2. Starejši boste, težje boste spremenili navade.

Ko smo mladi, jemljemo vse za samoumevno. Ko pa smo starejši, svoje navade težje spremenimo. Bodite iskreni do sebe – če je navada, ki jo želite spremeniti, slaba, ni nikoli prepozno. Samo bodite potrpežljivi.

3. Podrti mostovi ostanejo s teboj vse življenje.

Skozi življenje in življenje samo se zavedamo, kako pomembni so vsi odnosi. Tudi če imamo za seboj nekaj grenkega priokusa, nič zato.

4. Vaše prepričanja niso tako pomembna kot vaše vedenje o teh prepričanjih.

Vaša prepričanja in vrednote so pomembne za vas, ampak kako delujejo, se o tem pogovorite z drugimi. Privoščite drugim sprijaznost in spoštovanje, ni važno, kako različni so njihovi pogledi. Kontrast lahko prinese jasnost.

5. Bolj verjamete vase, manj boste potrebovali soglasje drugih.

Ni vam treba čakati na tujo podporo. Ko imate sanje ali cilj, je najbolj pomembna stvar, da verjamete vase.

6. Skoraj vse je preprosto, vendar ni vedno enostavno.

Kot smo starejši, se tudi naučimo dejstva, da je vse relativno enostavno. Si upate priznati, da vam ne bi bilo treba tako trdo delati ali nenehno tako skrbeti za določene stvari?

7. Ljudje in situacije v vaši preteklosti nikoli niso bili naključni.

Hitro se boste hitro naučili, kako je vse povezano. Namesto da gledaš na svoje življenje kot na niz naključnih izkušenj in nepovezanih dogodkov, lahko vidiš, da se življenje pravzaprav dogaja S taboj.

8. Včasih je to, da niste dobili, česar ste si želeli, pravi blagoslov.

Vse je del večjega načrta. Zavrnitev je pravzaprav zaščita.

9. Morate si zaupati veliko prej.

Učenje zaupati samemu sebi je nekaj, ki vam bo pomagalo, da se počutite bolj proste. Zaupajte svojemu srcu – ta ve, kaj more vaša glava še ugotoviti.