S prihajajočim koncem oktobra smo že dodobra zakorakali v novo študijsko leto – čas učenja, samostojnega življenja in spoznavanja novih življenjskih spoznanj. Da bi si omogočili čim prijetnejše in udobno bivanje (pa naj bo to v najetem stanovanju ali študentskem domu), je marsikdo s pripravami na faks pričel že nekaj tednom pred oktobrom. Kljub temu pa se najde več posameznikov, ki še vedno niso dodobra zasidrali svojih ladij v morju študentskega življenja.

Pred vami se nahajajo trije osnovni napotki, ki vam bodo olajšali prihodnjih nekaj let!

Kuhinjski aparati

Kar sem se sama naučila mesece prepozno, vam danes polagam na srce – čim hitreje si pridobi različne kuhinjske aparate! Govorim o pripomočkih kot so toaster, mikser in vrelnik za vodo. Nikakor ne zapravljaj denarja za mikrovalovno pečico ali mini hladilnik – oba najdeš v skupni kuhinji. Pa tudi prej navedenih aparatov ne najdeš zgolj v trgovini. Morda se pri tebi doma že leta nabira prah na še neuporabljenem toasterju, ali pa prepričaš mamo, naj ti ob vselitvi kupi darilo v obliki vrelnika!

Seveda pa pred kakršnimkoli nakupom preveri, ali ima tvoja cimra ali cimer že katerega od želenih preparatov. Morda v vajini sobi manjka samo eden!

Menstrualna skodelica za dekleta

Vsaka izmed nas ve, da je menstruacija zadnje, kar potrebuješ med stresnim obdobjem, ki vključuje selitev, urejanje papirjev in vključevanje v kampus. Zato marsikateri posameznici nepraktični in potrošni sanitarni pripomočki postopoma najedajo živce. Z nakupom menstrualne skodelice na en mah ubiješ dve muhi – v svojo last pridobiš preprost pripomoček, ki ti bo služil več let, obenem pa prihraniš denar, ki ga zagotovo krvavo potrebuješ za nakup šolskih učbenikov in plačevanje najemnine!

Enostavno silikonsko skodelico zgolj vstaviš v nožnico, kjer lahko med zbiranjem menstrualne krvi počiva tudi do 12 ur. Pozabi na nenehno obiskovanje stranišča med vsakim odmorom in se osredotoči na iskanje prave predavalnice!

Za več informacij o menstrualni skodelici klikni tukaj ali pa obišči uradno spletno stran menstrualne skodelice Lalicup.

Za več informacij o menstrualni skodelici klikni tukaj ali pa obišči uradno spletno stran menstrualne skodelice Lalicup.

Spoznavanje sostanovalcev

Ko govorimo o navezovanju novih stikov, mislimo na širši krog sostanovalcev. Vsekakor je dobro, da se razumeš s cimro ali cimrom (Dodaten napotek če po nekaj tednih vidiš, da s sostanovalcem v kratkem ne bosta našla skupnega jezika, prosi za zamenjavo sobe. Tako boš obema olajšal bivanje v študentu), pomembno pa je tudi, da si v dobrih odnosih z ostalimi rezidenti v bloku.

Študentski domovi imajo navado, da na Facebooku ustvarijo skupine, katerih člani so vsi stanovalci bloga (včasih obstajajo celo skupine za posamezna nadstropja!). Zato kar vprašaj mimoidočega blokovca, če ve za kakšno skupino – v teh se vsak dan nahanjajo nova obvestila, menjave dežurstev, opozorila, pogosto pa lahko komu pomagaš z izposojo polnilca ali sušilca za lase!

Vsekakor pa za dodatno pomoč in ostala vprašanja za rokav pocukaj svoje starejše kolege! Nikar se ne boj, da bodo nate gledali zviška, saj so vedno pripravljeni pomagati novincem. Navsezadnje so bili še nedolgo nazaj na vašem mestu in zagotovo vedo, kako se počutiš!