Nič ni lepšega kot čudovita pričeska! Saj poznate tisti občutek, ko kar ne morete prenehati strmeti v svoj odsev v ogledalu?

Še boljša novica je, da za svoj videz na rabite hoditi na obisk frizerju; pričesko lahko (vsaj občasno) osvežite kar doma! No, ali pa se doma vsaj odločite, kaj z njo pravzaprav želite narediti…

Vsem ženskam pristajajo dolgi lasje…

…a ne predolgi. Predolgi lasje žensko predvsem postarajo – »Dober dan, gospa z mačkami!«. Seveda ne govorimo o dolžini do ramen ali sredine hrbta, toda vse, kar sega do približno vašega pasu ali (bog ne daj) dlje, vas bo gotovo postaralo.

Napačna dolžina in oblika

Čez leta ste najbrž spoznali, kakšno obliko obraza imate in kaj vam torej najbolj pristaja. Vseeno se na nekaj let spomnite, da bi mora poskusili še nekaj drugega… Celo življenje namreč nosite enako pričesko… O tem se seveda posvetujte s frizerjem – verjetno vam bo priporočal manjše »posege« kot bi si želeli, a pri tem je vredno pomisliti; razlog, da ste mnogo let vztrajali pri pričeski, ki jo nosite sedaj, verjetno ni naključen, kajne?

Če si še vedno želite preizkusiti nekaj novega, je najbolje, da svoji pričeski dodate nekaj volumna – naj si bo s prameni ali stopničastim striženjem.

»Prav nič se nisi spremenila…«

Po drugi strani je lahko zvestoba isti pričeski napačna izbira. V zgodnjih 20. lahko tako neka frizura na vas izgleda briljantno, medtem ko bo v vaših 40. izgledala preprosto smešno. Če ste se v zadnjih nekaj letih zredili za 20 kilogramov, bi morali prav gotovo spremeniti svojo pričesko – to velja tudi za tiste, ki so močno shujšali. Verjetno se so se pojavili tudi sivi lasje, ki zahtevajo posebno nego… In ne pozabite na celoten styling – gotovo si ne želite več nositi kavbojk, ki so na vas izgledale »res hudo« pred osmimi leti.

Dovolite, da se čas spreminja in vi z njim!