Mnogokrat se ženske ne odločijo za uporabo menstrualne skodelice, saj niso prepričane, kaj bi tako stopilo v stik z njihovo kožo in intimnimi predeli. Da odpravimo takšne in drugačne dvome, smo sestavili kratek sestavek o kakovosti, standardih in certifikatih menstrualne skodelice LaliCup.

Menstrualna skodelica Lalicup je prva skodelica izdelana v Slovenij, kakovostna in varna. Izdelana je iz hipoalergenega medicinskega platinum silikona, ki ne vsebuje strupenih primesi, je biokompatibilen, varen in trpežen. Material ne suši sluznice in ne posega v naravni proces odmiranja celic, prav tako pa ne vpliva na pH nožnice.

a proizvodnjo menstrualne skodelice skrbijo najsodobnejši in ustrezno vzdrževani stroji za injekcijsko brizganje, ki so zaslužni za izdelavo visokokakovostnih, gibljivih in trpežnih izdelkov. Pri izdelavi skrbimo za čim manjše obremenjevanje okolja z uporabo izmenjevalcev toplega zrak. Preveliki porabi energije pa se izognemo z energetsko varčnimi stroji ter zaprtim sistemom kroženja hladilne vode.

Menstrualna skodelica LaliCup je varna in okolju prijazna

Menstrualna skodelica LaliCup je varna in okolju prijazna

Skrbno izbrani tekoči medicinski silikon je kataliziran na osnovi platine, zaradi česar reagirata dve različni kemijski skupini – silikonski hidrid in vinil. Komponenti se med seboj mešata in zato nudita vzdržljivost in preciznost materiala. Silikon, uporabljen za izdelavo menstrualne skodelice, je primeren tudi za uporabo v medicini, kar dodatno dokazuje varnost materiala. Ker pa menstrualna skodelica v skladu z zakonodajo EU ni medicinski pripomoček, ni označena kot odobrena s strani javne agencije za medicinske pripomočke v Sloveniji.

Medicinski silikon je skrbno izbran, saj zagotavlja visoko toplotno stabilnost ter fleksibilnost pri nizkih temperaturah. Menstrualna skodelica ima dolgo življenjsko dobo, saj ji medicinski silikon nudi izjemno odpornost proti staranju. Visoka kakovost in mehkoba silikona poleg vseh omenjenih prednosti zagotavljata maksimalno varnost in udobje med gibanjem.

Za podrobnejše informacije o sestavi menstrualne skodelice obišči spletno stran LaliCup.