Ali veste zakaj je krema Dermax  modre barve?

Težave s kožo so v prvi vrsti povezane s črevesjem, kajti po kitajski medicini, se stanje črevesja (oz težav s pljuči) odraža na koži.

Zelo pomembno za lepo in zdravo kožo je redno praznjenje črevesja oz redna prebava. Če tega ni, če blato zastaja v črevesju, želi telo nastale strupe izločiti in to se odraža lahko tudi na koži.

Tudi pomanjkanja encimov, nepravilna ali nezdrava prehrana ter NEURAVNOTEŽENA  črevesna mikrobiota  so lahko vzrok pri težavah s kožo. Če jih želimo »premagati« je v prvi vrsti nujna obnovitev črevesne mikrobiote.

 1. Pomanjkanje encimov

Pomanjkanje encimov je lahko tudi eden od dejavnikov za težave na koži. Zaradi pomanjkanja proteolitičnih encimov, se beljakovine v hrani le delno prebavijo oz se sploh ne prebavijo. Ko pridejo neprebavljene beljakovine skozi poškodovano črevesno sluznico v krvni obtok, povzročajo reakcije z vnetji. To lahko vodi k alergijskim in avtoimunskim boleznim (luskavica, dermatitis).

Rešitev: Uživanje proteolitičnih encimov, katerih glavna naloga je, da razgrajujejo beljakovine iz hrane. Zaužiti na prazen želodec, izven obroka, se v telesu absorbirajo in vstopijo v krvni obtok skozi črevesno sluznico. Visoke koncentracije proteaz v krvnem obtoku imajo dokazano protivnetno delovanje.

 • Neuravnovešena črevesna mikrobiota

Če dobrih bakterij v črevesju ni (dovolj) pride do porušene črevesne mikrobiote. Ravnotežje med zdravimi in slabimi bakterijami pomeni: Zdrava črevesna mikrobiota, ki je naša prva obrambna linija pred različnimi težavami.

Dalj časa trajajoče neravnotežje privede do poškodovane črevesne sluznice oz črevo postane prepustno (“sindrom prepustnega črevesja”). V krvni obtok tako prehajajo neželene snovi, zaradi česar prihaja do reakcij na koži.

Rešitev: Uživanje L. Acidophilus DDS-1, kateri (dokazano z več kot 80 študijami) pride do črevesja, se prilepi na sluznico, jo preraste ter tako zaščiti. Nadvlada slabe mikroorganizme. Če zaužijete  premajhno število sevov oz. nehumanih sevov,  se le ti v črevesju ne morejo namnožiti in ga kolonizirati.

Edini med testiranimi L. acidophilusi je DDS-1 dosegel vse parametre učinkovitega seva:

 • se je sposoben prilagoditi in naseliti v črevesju,
  • se učinkovito pritrdi na črevesno sluznico ter se v zadostni meri namnoži,
  • »preraste« patogene bakterije in viruse ter jih izpodriva iz črevesja,
  • nevtralizira njihove toksine in tako izboljšuje imunski odziv telesa,
  • pomaga izboljšati funkcije črevesne mikrobiote in ponovno vzpostaviti njeno normalno delovanje.


Lactobacillus acidophilus DDS-1
proizvaja močan naravni antibiotik acidofilin in acidolin.

Od L. Acidophilus DDS-1 je odvisna tudi proizvodnja vitaminov B, ki so zelo pomembni za zdravo kožo.

Dermax® prehransko dopolnilo je specifično izbrana mešanica klamatske alge Klamath RWmax, lubja drevesa barberrya, kurkume, proteolitičnih encimov in probiotika L. Acidophilus DDS-1, ki delujejo antioksidativno in podpirajo fiziološko ravnovesje kože in črevesja.

AfaMax je izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax s povečano koncentracijo fikocianinov.

AFA-fikocianini sozelo močne molekule, ki jih vsebuje izključno klamatska alga.

Klinična raziskava AfaMax® pri psoriazi
Raziskava na 10 pacientih z različnimi vrstami kronične psoriaze (vključno s 3 pacienti s seboroičnim dermatitisom), ki se niso odzivali na nikakršno drugo farmakološko ali naravno obliko zdravljenja, so 3 mesece jemali po 3 tablete pripravka na osnovi AfaMax® dnevno. Razen enega pacienta se je pri vseh stanje znatno izboljšalo in njihovo dolgotrajno stanje je bilo skoraj povsem razrešeno. (Prof. Cavalchini, dermatolog, Bolnišnica San Martino, Genova, Italija)

Dermax kapsule

 • Nega kože

Dermax krema – z izredno hranilno in terapevtsko močjo klamatske alge

Krema neguje in učinkovito odpravlja težave na koži, umiri draženje. Idealna pri težavah s kožo. Kožo ohranja zdravo, jo hrani in varuje. Vlaži suho kožo. Krema je primerna za vse tipe kože in vse starosti. Lahko jo uporabljamo tudi samo kot negovalno za vsak dan.

Dermax krema

Klamatska alga v kremi kožo odlično nahrani, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili (antioksidanti, omega-3-6). Minerali (železo, cink, krom, kalcij, magnezij in baker), ki jih vsebuje klamatska alga, spodbujajo obnavljanje kože ter odpravljajo težave na koži. Antioksidanti (betakaroten + 14 karotenoidov) v klamatski algi ščitijo kožo pred prostimi radikali. Klamatska alga je bogata tudi s fikocianinom. To je moder pigment, ki ga alga vsebuje in ima močan in hiter efekt tudi na koži. Zato je krema modre barve.

AfaMax® izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax, s katero so kapsule in krema Dermax obogatena, vsebuje povečano koncentracijo teh fikocianinov, zato je učinkovito sredstvo pri težavah s kožo.