Glavobol, sitnost, krči, bolečina v trebuhu, slabost.. Ti je kaj znano? Vse poznamo to grozno bolečino, ki nas lahko doleti enkrat mesečno. Nekatere imate srečo in življenje preživite brez teh občutkov, druge imate krče le občasno, spet druge pa vsakič trpite in ne veste več kaj narediti. Poskusite si pomagati s spodnjimi nasveti in ublažite bolečino med menstruacijo.

 

1. Sledite svoji menstruaciji – Če ne veste kdaj pričakovati menstruacijo, kako boste potem pripravile svoje telo? Na telefon si potegnite aplikacijo kot je na primer Period Tracker, katera vam bo pomagala, da ste na tekočem z naslednjo menstruacijo, kdaj so plodni dnevi ter kdaj morate biti pozorne na nihanja razpoloženj.

2. Jej (temno) čokolado – Ne, to ni mit! Čokolada je dobra zate v obdobju menstruacije (tudi tokrat v zmerni količini)! Vendar le z visokim deležem kakava! Ne le, da vpliva na bolj pozitivno razpoloženje, ampak vsebuje mineral, ki pomaga pri lajšanju bolečin pri nadležnih krčih.

3. Banane! Sadje in zelenjava sta vedno dobra ideja, še posebej v obdobju menstruacije! Ker so krči pogosto tudi posledica pomanjkanja kalija, svetujemo, da posežete po banani!

4. Vitamin E naj bo tvoj prijatelj! Tiste, ki zaužijejo več vitamina E, čutijo manj bolečin pri menstruaciji. Lahko ga zaužiješ s hrano, ki imajo veliko tega vitamina ali pa v obliki tablete. Sicer pa je dobro zaužiti dovolj vitaminov iz skupine B, kalcija, magnezija in železa.

5. Toplo, toplota in toplina! Nujno si omisli termofor ali pa grelne blazinice, ki izboljšajo prekrvitev, ter jih položi na spodnji del trebuha. Toplota bo ublažila bolečine.

6. Blizu vode in stran od soli – za vodo že tako in tako vemo, da ima nešteto pozitivnih učinkov – tudi v tem obdobju bodi pozorna, da je spiješ dovolj. In izogibaj se raznim čipsom in ostalim slanim prigrizkom, ki ti bodo prej škodovali kot pa pregnali bolečino.

7. Včasih ne moramo brez tablete... Poskusite tableto vzeti pred krči in ne šele takrat, ko že “umirate od bolečin”. Zdaj že približno poznate svoje telo in kdaj vas krči napadejo, zato po tableti lahko posežete takrat, ko začutite, da se bliža val bolečine.

8. Odpovej se alkoholu! Neee, ne mislimo za vedno, le v času menstruacije! Poskusite se pred in med menstruacijo izogibati koktajlom, saj bo na vaše telo vplivalo veliko bolj pozitivno, kot si mislite. Pa še z dehidracijo ne boste imele problemov ter s poseganjem po slanih prigrizkih, zaradi katerih je včasih krivec tudi alkohol! Ko pa bo najhujše mimo, pa se s prijateljicami kar odpravite na zaslužen Cosmopolitan!

9. Telesna aktivnost ti resnično lahko pomaga, da se boljše pripraviš na menstruacijo! Vpliva na počutje in raven bolečine, zato naj telovadba (če še ni) postane stalnica v tvojem življenju. In ker menstruacija ni izgovor za lenobo, ti med njo priporočamo kakšen dolg sprehod, jogo ali pa lahkotno kolesarjenje. Še boljše pa – seks s tvojim najdražjim! Ja, prav si prebrala. Spolni odnos lahko med tem časom v mesecu razbremeni krče. Dokler sta s seksom med menstruacijo oba za, vama to zagotovo priporočamo! Pa še popolnoma varno je.

10. In če vam niti to ne bo pomagalo, vam svetujemo, da se obrnete na Biospectrum tehnologijo, ki se je preko kliničnih raziskav in laboratorijskih izvidov izkazala za zelo uspešno na raznih težavah in boleznih. Pomaga namreč tudi pri menstrualnih bolečinah!
V kolikor bi potrebovali pomoč pri menstrualnih težavah ali pa morda kakšnih drugih težavah, se lahko obrnete na Bio-spectrum, ki se ukvarja s terapijami in prodajo bio-medicinskih terapevtskih aparatov, ki pospešujejo mikrocirkulacijo, uravnavajo živčni sistem, krepijo imunski sistem, odpravljajo težave pri stresu, pospešujejo obnovo celic, uravnavajo telesno težo, poskrbijo za lepši izgled vaše kože in krepijo delovanje različnih telesnih funkcij.