Menstruacija nam lahko prinese nevšečnosti, še posebej, kadar imamo močni tok in nas skrbi, ali nam bo v službi, šoli ali na pijači “prišlo kaj čez”. Zato so začetni pralni bombažni vložki popoln dodaten higienski pripomoček! So mehki in odlična dodatna menstrualna zaščita, poleg tega pa so enostavni za vzdrževati. 

 

pralni_vlozki

Vložki so različnih izvedb: bambus, eko bombaž in potiskan.

Bambus, eko bombaž in potiskan vložek!

Komplet vsebuje 3 kose: vložke s krilci S, M in L. Večji in srednji vložek sta namenjena v dneh močnejše menstruacije, manjši pa v zadnjih dneh ali v kombinaciji z menstrualno skodelico. Manjši vložek je primeren tudi za vsakodnevno uporabo! Dodatni vložek je namenjen za povečanje vpojnosti, ki ga položimo na vložek s krilci, lahko pa ga uporabimo tudi samostojno. Primerni so tudi pri poporodnih krvavitvah in blažji inkontinenci.

 • Bambus vložek M:
  zgornja in vmesne plasti: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
  spodnja bela plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz
 • EKO bombaž vložek:
  zgornja in vmesne plasti: 100 % bombaž, ekološko pridelan
  spodnja nepremočljiva plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz
 • Vložek PISANI:
  zgornja plast: 95 % bombaž, 5 % elastan
  vmesne plasti: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
  spodnja plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz

Enostavno vzdrževanje!

Vložki ne obarvajo belega perila, prav tako pa jih lahko brez problema sušiš tudi v sušilnem stroju. Vzdrževanje pa je zelo preprosto: po uporabi vložke odlagamo v vedro z mrzlo vodo, ki jo dnevno menjamo – odlijemo in natočimo mrzlo vodo. Vložke operemo z ostalim perilom v pralnem stroju.

Lahko pa se odločiš za drug način, in sicer t. i. suho metodo: spiranje vložkov pod mrzlo tekočo vodo, dokler voda ni čista. Vložke nato osušiš, ko se nabere dovolj perila, pa vložke opereš v pralnem stroju.

Olajšaj si tiste dni v mesecu in si zagotovi komplet pralnih vložkov tudi ti! P.S. V trgovinici Lalicup prečekiraj še limited edition Hot Neon Pink – menstrualno skodelico – me smo nad njo naravnost navdušene!