Otrok v prvih letih svojega življenja potrebuje veliko naše pozornosti in ljubezni. Rad se igra z nami, rad dobi potrditev, da je nekaj dobro opravil. Poleg časa z nami, starši, pa otrok potrebuje tudi čas za samostojno igro, saj mu ravno ta odpira meje njegove lastne kreativnosti in želja. Prava igrača, ki je premišljeno izdelana (in potem tudi premišljeno izbrana s strani starša), prinaša ravno to: priložnost, da otrok sam spoznava, kaj vse mu ponuja in dobi takojšen odziv, da je nalogo uspešno opravil.

Pri majhnih otrocih igra ni samo igra, pač pa preko nje malček razvija različne spretnosti in se uči. Zato je pomemben izbor igrač, ki imajo pomembno dodano vrednost – didaktičnost. Tovrstne igrače prebujajo otrokovo domišljijo in pomagajo pri razvoju koordinacije. Z njihovo pomočjo otroci spoznavajo barve, oblike, živali, številke, črke in druga znanja, ki so pomembna za življenje.

Ena izmed najljubših aktivnosti mladih staršev je opazovanje otroka. Tistega zadovoljnega obraza, ko se popolnoma preda igri, jo odkriva in se ob tem pametno smehlja. Samo opazovanje nam že da novih idej, kako se z otrokom igrati in kakšne aktivnosti mu lahko ponudimo.

Bi želeli tudi vi preizkusiti katero izmed najbolj zaželenih igrač Fisher-Price? Za vas imamo posebno presenečenje: top 10 izdelkov blagovne znamke Fisher-Price lahko dobite s posebnim kuponom v megamarketih Interspar za kar 30 % ceneje! Super ugodnost lahko s kuponom na spodnji povezavi izkoristite do 30. oktobra.

Kupon si lahko shranite z naslednje povezave: klik.

Zakaj je igra tako zelo pomembna?

  1. Igra pomaga otrokom pri spoznavanju samega sebe in razumevanju njihovega fizičnega in družbenega sveta.
  2. Igra otrokom ponuja priložnost, da ugotovi, kako stvari delujejo, kako se razumeti z drugimi in kako delovati v različnih vlogah.
  3. Igra stimulira in poudarja otrokovo kreativnost in domišljijo.
  4. Igra ponuja bogat vir razvoja jezika in socialne kompetence.
  5. Igra spodbuja razmišljanje in sposobnost reševanja izzivov.
  6. Igra je integracija različnih kompetenc: jezikovnih, socialnih, kognitivnih, domišljiskig in fizičnih.
  7. Igra spodbuja samopodobo in razvoj vrednot.
  8. Igra spodbuja radovednost in povečuje koncentracijo.

Ko otroku damo možnost, da raziskuje, odkriva in razvija domišljijo, mu s tem odpremo svet, kjer lahko razvija svoje lastne sposobnosti. Igra ne razvija le fizične, družbene in kognitivne kompetence, ampak spodbuja tudi razvoj otrokove samopodobe in osebnega zadovoljstva. Raziskave so pokazale, da je količina časa, ko se otrok prosto igra, povezana tudi z njegovim osebnim zadovoljstvom, ko ta odraste.

Igra ni le mašilo časa otroka, ampak je pomembna tudi sama po sebi. Pri majhnih otrocih igra ni samo igra, pač pa preko nje malček razvija različne spretnosti, se uči in razvija. Zato je pomemben izbor igrač, ki imajo pomembno dodano vrednost – didaktičnost. Tovrstne igrače zbujajo otrokovo domišljijo, pomagajo pri razvoju koordinacije, z njihovo pomočjo otroci spoznavajo barve, oblike, živali, številke, črke in še marsikaj.