O tem, kako nam moderna tehnologija danes ponuja na eni strani neskončno možnosti za sprostitev, na drugi pa je lahko prav tu izvor stresa in slabših navad, smo klepetali s Kayo Solo, simpatično vlogerko.

Bi zase rekla, da živiš zdravo? Kako skrbiš zase?

Poskušam se zdravo prehranjevati, mislim pa, da je to vse. Spat hodim ob normalni uri, sicer pa ogromno časa preživim malce nezdravo – za računalnikom.

Kako veš, da si v stresu in kako poskrbiš za sprostitev?

Sploh v tem predprazničnem času si vsako leto nakopljem en precej zahteven projekt – Vlogmas. Vsak dan snemam vloge, ki so včasih sicer zanimivi, velikokrat pa mi zmanjka vsebine, in takrat sem lahko precej pod stresom. Projekt zavzame kar veliko časa in energije, zato si vsaj zvečer vedno vzamem čas samo zase in se razvajam. Pri meni je to preprosto, naredim si topel kakav, igram svojo najljubšo video igro, ali pa berem ob spremljavi klasične glasbe. To me pomirja in ponovno postavi v neko ravnovesje.

Kaj je tvoja največja nezdrava razvada?

Joj, to je definitivno preveč časa, ki ga preživim za ekrani, v nezdravem sedečem položaju! Moram priznati, da mi tu precej pomaga funkcija ure Huawei Watch GT 3, ki mi sporoči, da je čas, da vstanem in si pretegnem noge, se malce razmigam, preden se spet posvetim delu. Še posebej zato, ker je tudi moj način sprostitve največkrat v enakem položaju – na stolu pred računalnikom. Imam namreč novi prenosnik Huawei MateBook 14s in se včasih kar ne morem odlepiti od njega.

Je ura v današnjem času, ko imamo pametne telefone praktično prilepljene v roko, sploh še potrebna?

Meni se zdi odličen način, da na telefone malce pozabimo in jih damo na stran. Pred leti sem opazila, da kadar čakam na kakšno sporočilo, nehote kar nekako pristanem na Instagramu, TikToku … in tam preživim čisto preveč časa. Tako pa me lahko na pričakovano sporočilo opozori ura, ki zavibrira na mojem zapestju in telefon mirne volje odložim in se posvetim drugim stvarem, brez strahu, da bi zamudila kaj pomembnega.

 

Nova ura Huawei Watch GT 3 Kayji omogoča, da je ves čas na tekočem z vsem dogajanjem, saj lahko prek nje pregleduje sporočila iz različnih aplikacij, prav tako pa ji omogoča klicanje. Uro sicer odlikuje bogat nabor zdravstvenih in športnih funkcij. Od spremljanja stresa, merjenja srčnega utripa, do nasičenosti kisika v krvi (SpO2) in beleženja kakovosti spanja. Ura Watch GT 3 nudi več kot 100 športnih načinov, za piko na i pa ima še zelo dolgo avtonomijo baterije, vse do 14 dni. Na voljo je sicer v dveh velikostih – 46 mm in 42 mm. Za podroben pregled vseh meritev pa je uporabnikom na telefonih, kot je Huawei nova 9, na voljo aplikacija Zdravje.