Zagovorniki živih rastlin poudarjajo njihovo biološko funkcionalnost v našem skupnem okolju. To vse drži, kljub temu pa so danes umetne rastline in umetno cvetje izdelane tako natančno in v detajle, da moramo pri nekaterih kar dobro pogledati, ali je umetna ali naravna rastlina.

Bonsai

 

Umetne rastline in umetno cvetje najpogosteje uporabljamo za dekoracijo zunanjih in notranjih prostorov, bazenov, tudi za prireditve, snemanja in poslovne sejme.

 

Tukaj je nekaj prednosti umetnih rastlin in umetnega cvetja, ki jih ne smete spregledati:

1. UMETNE RASTLINE VEČKRAT STANEJO MANJ KOT PRAVE

Pogosto se različice umetnega cvetja in rastlin skoraj ne razlikujejo od pravih. Še več, včasih so videti celo bolje, stanejo pa manj. Umetne rastline so odličen substitut naravnim, saj so izredno nezahtevne ter cenovno konkurenčne naravnim.

Dekorativne rastline

2. UMETNO CVETJE  NE ZAHTEVA SKORAJ NOBENEGA VZDRŽEVANJA.

Zakaj? Ker ne prevzamejo kisika in ne potrebujejo gnojil.

3. UMETNE RASTLINE LAHKO POSTAVITE KAMORKOLI.

Žive rastline morajo biti posajene v določeno okolje, kjer imajo vse možnosti za rast in uspevanje. Po drugi strani umetne rastline tega ne potrebujejo in jih lahko postavite v katerikoli prostor.

4. UMETNO CVETJE JE VEDNO V SEZONI.

Orhideja

5. UMETNO CVETJE IN RASTLINE JE VELIKO LAŽJE ČISTITI.

Velika prednost tovrstnih rastlin je, da s časom ne bodo začele propadati in gniti. Kar pomeni, veliko manj skrbi in čiščenja! Rastline in cvetje morajo izgledati prijetno.

6. UMETNO CVETJE NE POVZROČA ALERGIJ.

7. UMETNO RASTLINJE NE PREDSTAVLJA TVEGANJA ZA RAZVOJ PARAZITOV.

Umetne rastline so edine rastline, ki se lahko uporabljajo v bolnišnicah ali v karanteni področjih.

8. UMETNE RASTLINE IN UMETNO CVETJE JE UNIKATNO, TAKO KOT VI.

Vsak človek si želi drugačen dom ali delovni prostor, ki izraža unikatno in lastno osebnost. V podjetju Bonsai izdelujejo umetna drevesa, umetne palme, umetni bonsai in drugo. Rastline ponujajo v različnih velikostih in vrstah. Če pa vam njihova obstoječa ponudba vseeno ne zadostuje, vam umetne rastline lahko izdelajo tudi PO MERI.


V podjetju Bonsai nudijo svetovanje, kako opremiti oz. dekorirati prostor, da se boste v njem dobro počutili. Poleg tega izdelujejo tudi po naročilu, primer so umetni bonsaji, umetno drevje, palme, grmički, nagrobne ikebane in ostale rastline. Rastlinje vam izdelajo v poljubni velikosti in obliki.

 

Bonsai svetovanje