Novo leto s seboj prinaša nove trende – tudi na področju nakita, seveda. Nekateri se poslavljajo, drugi ostajajo in tretji prihajajo povsem sveži… Kakšni nakit prinaša leto 2017, lahko preberete v spodnjih vrsticah!

Statement ogrlica

Ogrlica, ki nekaj pove, na stilskih pistah kraljuje že nekaj sezon in tudi letos se še ne namerava umakniti. Čeprav smo v letu 2016 (predvsem v zadnji polovici leta) lahko opazili predvsem chokerje in daljše ogrlice, bo leto 2017 v velikem loku nazaj pripeljalo statement nakit.

Ogromni uhani

Uhani najrazličnejših oblik in velikosti – večji so, bolje bo – bodo letos vaša ušesa še posebej popestrili; najbolje je, da izberete takšne z art poslikavami. Futuristične črte, grafični potiski in inovativni materiali so dodaten plus.

Kamni

Nebrušeni naravni kamni na ogrlicah se bodo na modnih pistah pojavili spomladi in poleti. Velikost tu ni zares pomembna, čeprav je bolje, da izberete večje in bolj opazne kamne poljubnih barv.

Choker ostaja…

Trend iz 90.ih ostaja na sceni – tokrat bo še bolj fin in tanjši. Leto 2017 zapoveduje elegantne in prefinjene tesne ogrlice, ki predstavljajo videz ala za-takšen-izgled-se-nisem-prav-nič-potrudila. Seveda ste, vendar nočete dajati takšnega vtisa, kajne?

Igra materialov

Pravilo velja za oblačila in nakit – mešajte, mešajte, mešajte! Poskusite s kombinacijo leopardjega vzorca in bleščečih tkanin, poleg tega lahko dodate tudi žamet, ki se s to sezono še ne poslavlja.

Le en uhan

Zanimiv trend je en uhan, ki mora biti prevelik in ne sme imeti »partnerja«. Torej: v eno uho si namestite ogromen statement uhan, drugo uho pa naj krasi preprost, majhen uhanček. Pri takšnem videzu naj pričeska ostane vsakdanja.

Kričeče barve

Vračajo se tudi neonske barve: rožnata, oranžna in zelena. Če še nimate ogromnega nakita v omenjenih barvah, je sedaj skrajni čas, da si ga končno priskrbite! Ne bojte se izstopati! Pravilo letošnje sezone se gotovo glasi: vse je dovoljeno in več je več.