Demenca. Si predstavljaš, da lahko pride čas, ko kar naenkrat ne boš vedel, kaj si počel eno uro nazaj, bil zbegan, ker se nikakor ne boš moral spomniti, zakaj držiš telefon v roki in koga si želel poklicati ter na sprehodu popolnoma zašel, ker si pozabil pot do doma? Ne zavedaš se več časa, težave imaš pri besednem izražanju, sočasno pa spoznavaš nove telesne negativne spremembe.

In potem so tu tvoji bližnji. Tisti, ki trpijo, ko opazujejo to vedenje in spremembe, ki se lotevajo osebe s to boleznijo. Pravzaprav bi lahko rekli, da ti ljudje še bolj trpijo, še posebej ko pride trenutek, ko morajo včasih starši, babice ali dedki pomisliti od kje te že poznajo, kaj šele ko pride trenutek, ko te sploh ne spoznajo več. Na koncu potrebujejo pomoč pri opravljanju najbolj osnovnih življenjskih funkcij.

Preventivno poskrbi zase in za svoje starše tako, da možnost za nastanek demence vsaj zmanjšaš!

Križanke, ples in smeh

Zdravila, ki bi možgane zaščitila pred Alzheimerjevo boleznijo, žal ni. Kar pa lahko storiš je, da spremeniš način življenja. To so stvari, ki jih morda velikokrat slišiš, a zdaj je čas, da jih tudi resnično poslušaš in uresničiš. Pravijo, da ima sreča tudi veliko z boleznijo, zato začni tu:

  • ljubi življenje, uživaj v njem in se veliko smeh. Pregovor “smeh je pol zdravja” resnično drži
  • in potem je tu redna vadba, veliko zdrave prehrane, gibanja in pitja vode
  • čim manj sekiranja in pozitivnega razmišljanja
  • več branja knjig, reševanja križank in učenja tujih jezikov
  • pleši, poj in se vzemi si čas za druženje s prijatelji
  • resnično je že čas, da nehaš kaditi in zmanjšaš alkohol

Naj to ne bo samo obdobje, ampak naj postane način življenja. Poskrbi tudi za starše in jih prepričaj v naštete nasvete, saj jim s tem lahko pomagaš do zmanjšanja demence ali celo izboljšanja spomina!

Biospectrum deluje tudi na živčni sistem

Zagotovo pa moramo omeniti tudi učinkovit center Biospectrum! Delovanje naprave BSM na osrednji živčni sistem je dokumentirano, naprava BSM lahko vpliva na elektroencefalogram (EEG), ko izboljša stanje predvsem pacientov, ki bolehajo za epilepsijo; nadalje učinkuje na prepustnost hematoencefalne zaščite. Klinične študije, ki so bile izvedene na Kitajskem so pokazale, da naprava BSM lahko vpliva na potek senilne demence, verjetno zaradi upočasnjene degeneracije živčnih celic možganske skorje, ter večjega dotoka kisika v celice.

Terapije potekajo v Biospectrum centru z biospectrum napravami. So celovite in zajemajo celo telo hkrati, vršijo pa se v biokomori in na mizi, kjer na telo delujejo vsaj trije aparati. Čas ene terapije je praviloma eno uro in sestoji iz 20 min obiska v biokomori in 40 min na mizi, od tega 20 min ležite na trebuhu in 20 min na hrbtu. Celo telo zajamemo z biospectrum valovanjem, zato so te terapije kompleksne, celostne in se jih opravi cca od 5 do 7  v povprečju ali celo več – odvisno od primera. Naprave so primerne za vse generacije.

 

Biospectrum pomaga pri povečevanju prekrvavljenosti možganske skorje, boljšem učenju, spominu in pri boljši koncentraciji.