Povsem normalno je, da se ob prvem srečanju z menstrualno skodelico sprašuješ, kako za vraga boš to zadevo pravzaprav vstavila. K sreči obstaja več različnih metod prepogibanja, zaradi katerih so morebitni zadržki ali celo strahovi glede vstavljanja menstrualne skodelice povsem odveč. Kljub temu, da je skodelica malce večja od običajnega tampona, jo zlahka zložimo v manjšo obliko. Izdelana je namreč iz mehkega medicinskega silikona, ki zagotavlja varno, udobno in neboleče vstavljanje v nožnico.

Pred prvim vstavljanjem si podrobneje preberite različne metode prepogibanja in ugotovite, katera oblika je najprimernejša za vas.

Menstrualna skodelica LaliCup

Menstrualna skodelica LaliCup

C-pregib oz. pregib v obliki srca

Menstrualno skodelico primi z obema rokama ter s palci pritisni na sprednjo ploskev. Sploščeno skodelico prepogni tako, da se oba konca srečata v sredini. S tem dobiš obliko črke C oziroma obliko srca.

C-pregib je med uporabnicami najbolj priljubljen, saj je tudi najenostavnejši. Za nekatere, predvsem mlajša dekleta, je skodelica v tej obliki kljub vsemu še vedno preširoka, zaradi česar vstavljanje zahteva malce več napora (kar pa je popolnoma normalno).

Pregib s stiskom navzdol oz. »školjka«

Menstrualno skodelico primi z eno roko, s kazalcem druge pa vrh skodelice na sprednji strani potisni navzdol. Zatem skodelico z roko, v kateri jo držiš, stisni skupaj, da se prepogne na sredini.

Oblika školjke je priljubljena predvsem pri mlajših dekletih. Skodelica je pri takšnem vstavljanju najmanjša, vendar se v nekaterih primerih (odvisno od anatomije nožnice) težje odpre.

Pregib v obliko sedmice oz. trikotnika

Menstrualno skodelico primi z obema rokama ter s palcema pritisni na sprednjo ploskev skodelice in jo splošči. Nato zgornjo desno stran skodelice prepogni diagonalno proti spodnji levi strani skodelice.

Oblika trikotnika je priljubljena pri tistih uporabnicah, ki imajo težave pri vstavljanju v drugih oblikah.

LaliCup

Težko je zagotovo vedeti, kateri način prepogibanja ustreza tebi. Zato predlagamo, da preizkusiš vse tri in se prepričaš katera metoda je zate najenostavnejša pri uporabi menstrualne skodelice.