Občutek, ko postajate zaljubljeni, naj bi bil eden najlepših na svetu. Spoznanje, da imate nekoga, ki mu lahko zaupate in se nanj zanesete, je čudovito, mar ne?

Vseeno nekateri postanejo sumičavi, če gre res za zaljubljenost ali pa so morda v igri samo hormoni… Tukaj je nekaj znakov, ki bodo pokazali, kaj občutja, ki vas preplavljajo, pravzaprav predstavljajo!

  1. Želite si, da bi družina in prijatelji sprejeli vašo simpatijo

Ko se z nekom šele začenjate dobivati, si želite, da bi celotna družina in ožji krog prijateljev – razumljivo – spoznali to osebo. Mnenje, ki ga bodo izrazili vaši najbližji, vam gotovo veliko pomeni; in že to, da si osebo želite predstaviti, pove veliko o vaših občutjih.

  1. Ko je simpatija vesela, ste veseli tudi vi – ko je žalostna, žalost delite z njo

Sčasoma začnete skoraj natančno čutiti vse, kar čudi oseba, v katero ste zaljubljeni; če dobi nagrado ali povišico v službi, ste skorajda preveč navdušeni… Z njim/lahko delite uspeh, dosežke, občutke ter pozitivne in negativne izkušnje. Ko vidite, da je vaša simpatija srečna, ste preprosto izpopolnjeni.

  1. Želite jo/ga videti vsako sekundo

En dan brez njegovega/njenega dotika ali pogleda se zdi kot večnost. Ko si ob koncu večerje pomahata v slovo, vi že razmišljate o naslednjem snidenju… Isto sekundo, ko odide, že veselo tipkate po telefonu in pošiljate sporočilca…

Oja, nekdo je zaljubljen.

  1. Želite si vedeti prav vse o njem/njej

Kje simpatija odraščala, kakšni so njeni prijatelji in družina, kakšne hobije ima, kaj jo osrečuje… Vse to so vprašanja, ki vam grejo po glavi, ko spoznate osebo in se vanjo zaljubite. Želite spoznati, kaj se skriva pod površjem – želite se emocionalno povezati.

  1. Njegovo/njeno mnenje šteje

Če ga/jo vprašate za mnenje, ga boste tudi upoštevali. Poleg tega bo njihov glas vplival na vaše odločitve. Kar sami vidijo kot pomanjkljivost, se vam zdi kot prednost ali posebnost.

  1. Ko ste z njo/z njim, se obnašate nekoliko divje

Ste pač zaljubljeni – glasno se hihitate v kinu, med kosilo se divje poljubljate in ko se po mestu vozite s kolesom, se ves čas držita za roko (kljub temu da sta na kolesu in med vožnjo s svojo neprevidnostjo ter nerodnostjo motita ostale!). Pa kaj, če se drugi obračajo za vama!