TikTok je postal priljubljeno družbeno omrežje, na katerem lahko celemu svetu pokažete svojo neomajno domišljijo in predvsem ustvarjalnost. A kot povsod, se je pametno tudi na tem omrežju držati nasvetov, ki vas bodo hitreje izstrelili med zvezde, pa tudi imeti v rokah odlično orodje za snemanje kot je vrhunski pametni telefon Mate 40 Pro.

Najlažji in hkrati tudi najtežje uresničljiv nasvet velja za vsa družbena omrežja. Najprej morate odkriti »pravega sebe«, nato pa to osebo umetelno vkomponirati v video posnetke, ki jih objavljate. Pri tem bo pomagalo, če preverite, kaj počnejo uspešni vplivneži, vendar posnemanje samo po sebi ne bo dovolj. Ustvariti morate svoj slog in svojo pripovedno ustvarjalnost. Predvsem pa bodite takšni, kot v resnici ste. Ne igrajte in ne poskušajte biti nekaj, kar niste. Laž bodo sledilci hitro začutili in zanje ne boste zanimivi, kajti iskrenost je v družbenih omrežjih pomembna vrlina. Poleg tega, da ste drugačni in da v nečem izstopate.

Ustvarite #izziv

Če vam uspe ustvariti zanimiv izziv, ki bo pritegnil milijone, potem ste na konju. Uspešen izziv je kot verižno pismo, le manj nadležen. Ustvarite vpadljiv video z začetkom izziva, označite ga z dopadljivim heštegom in pozovite uporabnike, naj vam sledijo. Izziv naj bo preprost, tako da mu lahko sledi vsak. Naj bo zabaven, pri njegovem snovanju pa imejte v mislih tudi cilj, ki ga želite doseči. Primer uspešnega izziva je #GuacDance, v katerem so ljubitelji objavili ples, navdihnjen z avokadom.

Ustvarite izobraževalni video

TikTok ni samo in le zabava. Objavite lahko, karkoli želite, dokler seveda ne kršite pravil uporabe. Čemu torej ne bi razmišljali tudi v smeri izobraževalnih vsebin? Še vedno velja, da mora biti video preprost in zabaven, a če bo gledalec ob ogledu izvedel tudi nekaj koristnega, potem imate več možnosti za uspeh.

Obeležite posebne dni

Katerikoli praznik je dobra iztočnica za vsebino objave. Ampak ne kar tja v trdi dni. Če ste se namenili obeležiti dan žena, to storite 8. marca in ne mesec dni prej ali kasneje. Računate namreč lahko, da vas bodo opazili uporabniki, ki jim tisti dan nekaj pomeni.

Ustvarite vadnico

Odlična ideja za vsebino so vadnice. Kako nekaj naredim, zanima veliko uporabnikov. Kako se pravilno naličim? Kako ravno prav skuham riž? Kako zamenjam žarnico? Pravilna vadba! Idej je cel kup in jih nikdar ne bo zmanjkalo. Upoštevajte le dejstvo, da je večina uporabnikov TikToka mlajših od 25 let.

Upoštevajte svetovne trende

V TikToku je kup trendov in dogodkov, na katere lahko navežete svoje objave. A raje glejte širše. Kakšni so svetovni trendi v glasbi, filmu, politiki, če vam ja ta pri srcu, in se navežite nanje. Postali boste nekakšen poročevalec, vendar morate paziti, da primerno uravnotežite resne informacije s humorjem.

Pridružite se »norosti«

Na TikToku se vedno nekaj dogaja in ko trend doseže viralni status, se želijo vsi priključiti in zase odtrgati delček slave. Zakaj pa ne? Važno je, da ste ves čas aktivni in spremljate dogajanje na omrežju, kajti to vam daje priložnost, da uspete s svojimi video posnetki. Nenazadnje je to vaš cilj. A ne pozabite, da morate v delu tudi uživati.

Za snemanje uporabite vrhunski pametni telefon

Takšen je Huawei Mate 40 Pro. Njegova glavna kamera z oznako »Dual Cine« omogoča snemanje video posnetka v kinematografskem razmerju 3:2. S funkcijo stabilizacije Steady Shot snemanje video posnetkov v ločljivosti 4K še nikdar ni bilo tako preprosto, pogon visokega dinamičnega razpona XD Fusion HDR pa poskrbi za uravnoteženo osvetlitev tudi med uporabo ekstremnih kontrastov. Na voljo je še sledenje posnetku (Tracking Shot) in urejevalnik zgodb (Story Creator) s pravimi kinematografskimi učinki. Posnetkom je preprosto dodajati glasbeno podlago, filtre in učinke. Z usmerjenim mikrofonom (Audio Focus) in zvočno povečavo (Audio Zoom) prav tako ni zanemarjena kakovost zvoka v video posnetkih. Nenazadnje bodo ljubitelji snemanja videoposnetkov navdušeni tudi nad možnostjo priklopa dodatnih naprav za zajem zvoka.

Širok ekosistem naprav Huawei

Poleg telefona Mate 40 Pro je sicer Huawei nedavno predstavil tudi pametni telefon Huawei P smart 2021, brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit. Tako slušalke, kot tudi ure so popolnoma kompatibilne z operacijskima sistemoma Android in iOS. Celoten ekosistem Huaweievih rešitev pa zaokrožuje serija prenosnikov MateBook, ki vključuje cenovno bolj dostopna modela MateBook D14 in MateBook D15, kot tudi izjemno zmogljive MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro.