Decembra v ospredje postavimo svoja čustva in čute. Prva prebudimo z druženjem z najbližnjimi, obdarovanjem, čestitkami, poljubi ter objemi, slednje pa z dišečim kuhanim vinom, cimetom in začimbami, ki se vijejo iz omamnih domačic slaščic ter vonjem smreke, pod katero na praznike skrijemo darila.

Yankee Candle svečeKoraki, kako v svoj dom vpeljati prijetno vzdušje:

Okrasite zunanjost vašega doma.

Začnite s postavitvijo luči izven vašega doma, ponavadi v začetku decembra. Tako boste imeli božičen občutek kar cel mesec. Razmislite o nakupu LED luči, tako boste prihranili nekaj denarja na računu za elektriko, prav tako s tem pomagate okolju. Če želite nekaj bolj tradicionalnega, kupite še jaslice.

Okrasite notranjost vašega doma.

Tudi to je treba storiti v začetku decembra, tako da lahko uživate v božičnem občutku že prej. Iz kleti in shramb prinesite vence, snežake, lučke, lesene Hrestače in druge božične okraske.

BOŽIČNA GLASBA: Zavrtite si božično glasbo, v vašem domu, v avtu … kjerkoli! Ne pozabite zraven tudi peti.

BOŽIČNA PEKA: Se spomnite tistih božičnih piškotov, ki jih je pekla vaša babica in vas spomnijo na čas počitnic in praznikov? Uporabite ta recept tudi sami, k peki pa povabite tudi svoje prijatelje ali družino. To je odličen način za izmenjavo receptov in za druženje!

Božični piškoti

BOŽIČNI FILMI: Poiščite najboljše božične filme in TV oddaje. Ti so na sporedu “dovoljeni” le enkrat letno, zato jih izkoristite. K sebi lahko na druženje povabite tudi nekaj prijateljev in priredite božični maraton!

EKSTRAVAGANTNE BOŽIČNE LUČKE: Pojdite v center mesta in si oglejte ekstravagantne božične lučke. Sami ali s prijatelji in družino.

BOŽIČNI VONJ: Prebudite tudi svoje čute in zavijte svoj dom v nove praznične vonje. Dišave bodo napolnile vaš dom z mešanico omamnih zimskih vonjev, ki so značilni za najbolj vesel in praznični čas v letu. Dišave odražajo toplino, udobje in zavetje svojega doma, ustvarijo občutek pripadnosti, ljubezni in družinskega veselja.

Berry Trifle

 

Berry Trifle: Dišava po kateri se vam cedije sline … Sveže maline, začinjene in ostre, na beli posteljici mehke vaniljeve kreme. Slastno

 

 

Bundle Up

Bundle up: Čist zimski vonj, ki ustvari spomine na hladne dni in topla oblačila. Dotik citrusov doda svežino pudrastemu snegu.

 

 

 

Cosy By The Fire

 

Cosy by the fire: Topla mešanica ingverja, nagljevih žbic in pomaranče pomešana z lesnimi notami ustvarja prijeten občutek gretja ob ognju in udobja ob pitju vročih in aromatičnih pijač ob njem.

 

Winter Glow

 

Winter glow: Osvežujoč vonj zmrznjenih listov na s snegom prekritih drevesih, ki jih v hladnih dneh grejejo zlato obarvani sončni žarki.

 

 

Več božičnih dišav in vonjev najdete na spletni strani www.yankeecandle.si.

11503_1836 bundle up cosy by the fire(1)