Več kot polovica odraslih moški smrči! In tu so vzroki…

Verjetno ni naključje, da se ženske srednjih let večkrat pritožujejo nad svojimi možmi – češ da niso naspane, saj njihove boljše polovice smrčijo. Ta neprijetni zvok se (večinoma) ustvari zaradi dveh razlogov: dihalne poti v nosu se med spanjem skrčijo, zaradi česar začne zrak počasi resonirati – ožja kot je dihalna pot, več moči potrebuje zrak, da bi lahko usta in nos povezal s pljuči.

Manjšina moških ima drugačen problem – imajo namreč majhno čeljust ali nestandardne poteze obraza: tu je pritisk zraka spremenjen, zato je posledica seveda smrčanje.

Spanje je neznana dežela…

Gre za zanimivo področje, saj tisti, ki spi, sebe med spanjem nikakor ne more opazovati, zatorej ne ve, da ima morda odprta usta ali pa da vsako noč smrči. Ponavadi je ravno partner tisti, ki ga opozori na njegove »zoprne« spalne navade.

Obstaja več vrst smrčanja

Ne gre vedno za tisto glasno žaganje – včasih lahko pri partnerju opazite nežno, a vztrajno smrčanje ali pa le nekaj vzdihov vsakih nekaj minut. Najsibo karkoli – zaradi njegovega početja ste neprespani in raziskave kažejo, da je na leto zaradi nezadostne količine spanja povzročenih kar 100.000 prometnih nesreč! Dober spanec je torej prav tako pomemben kot zdrava prehrana in gibanje!

Ali obstaja rešitev?

Alternativna rešitev je, da partnerja med spanjem obrnete na bok – to naj bi za nekaj časa preprečilo smrčanje. Seveda se bo, ko se partner obrne na hrbet, smrčanje ponovilo. Morda ste poskusili z uspavalnimi tabletami, kar na dolgi rok seveda ni priporočljivo. Vaš partner o operaciji verjetno noče niti slišati (le kdo bi mu lahko zameril)…

Ne skrbite, imamo rešitev – podarite mu nosni vstavek! Le-ta bo med spanjem lajšal dihanje, smrčanje pa bo izginilo! Izdelek je varen, zanesljiv in ugoden. NoSnorePLUS™ nosni vstavek je medicinski pripomoček razreda I za večkratno uporabo. Narejen iz brezbarvnega materiala, namenjenega za izdelavo medicinskih pripomočkov. Posebej zasnovan za občutljive nosnice.

proti-smrcanju

 

NoSnorePLUS™ nosni vstavek olajša dihanje in je priporočljiv za osebe, ki:

  • smrčijo
  • bolehajo za spremenjeno nosno votlino, prehladom ali senenim nahodom
  • telovadijo (za hitro hojo in napor)

Več o izdelku, ki vam bo vrnil mirne noči, lahko preberete tukaj: www.nosnore.si.

Pa lahko noč!