Če spadaš v skupino žensk, ki jim menstruacija greni življenje, beri dalje! Imamo 4 TOP nasvete, ki ti lahko pomagajo lajšati bolečine in obenem polepšati tiste dni v mesecu. Upoštevaj naslednje stvari in pozabi na nevšečnosti med menstruacijo! 

4 TOP NASVETI ZA BREZSKRBNE DNI MED MENSTRUACIJO

1.  Kako lahko zaživiš lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo? Z menstrualno skodelico! Če si morda ob povedi podvomila, nikar! Na tisoče in tisoče žensk uporablja skodelico in nad njo so naravnost navdušene. Zakaj?

  • zelo preprosto! Tampone moraš v povprečju menjati vsakih 4 do 8 ur, menstrualno skodelico pa lahko neprekinjeno uporabljaš do 12 ur
  • omogoča brezskrbno uporabo med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem!
  • je bistveno bolj zanesljiva kot vložek ali tampon. Stene vagine namreč zelo trdno držijo skodelico, tako da do kapljanja sploh ne more priti. Tako lahko dni med menstruacijo preživljaš brez skrbi, da bi “ti prišlo kaj čez”!
  • ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj
LALI-CUP

S plastenko vode jo na hiter in enostaven način očistiš kar nad straniščno školjko!

Menstrualna skodelica je resnično popolna izbira za vse tiste, ki imate močnejše menstruacije, saj ima zahvaljujoč inovativni zasnovi skodelica večjo kapaciteto in tako pri tudi močnejših menstruacijah ne prepušča!

2. Ponavadi pomaga oblažiti bolečine nekaj toplega, zato si omisli termofor, ki bo prinesel takojšne olajšanje. V kolikor termaforja nimaš pri sebi, si lahko pogreješ krpo in si položiš na trebuh.

3. Spij čaj, na primer kamilice ali metin čaj, ki bosta malenkost pomirila želodec. Ali pa poskusi ingverjev čaj (obvezno uporabi korenino ingverja), ki pa je vedno dobra ideja, tudi pri bolečinah ob menstruaciji! Le tega začni piti preventivno, torej že dan ali dva pred menstruacijo.

4.  V kolikor si veliko pod stresom, se redko ukvarjaš s športom in ješ veliko mastne hrane, je čas, da razmisliš o spremembi načina življenja. Vse to so dejavniki, ki lahko posledično vplivajo na močnejše oziroma boleče menstruacije. Torej, če ti krči predstavljajo težave, razmisli o spremembi.

Med menstruacijo se lahko še vedno ukvarjaš s telesno aktivnostjo, ampak za močnejše menstruacijo priporočajo na primer jogo, ki ti lahko pomaga olajšati bolečine. Prav tako se v tem času poskusi izogibati nezdravi hrani in raje povečaj vnos zdravih maščobnih kislin omega 3, magnezija in seveda ne pozabi na zasluženo vrstico temne čokolade.

Torej … Če odštejemo zoprn PMS, popolna ali pa skoraj popolna menstruacija lahko obstaja! S kombinacijo redne rekreacije, ki olajša predmenstrualne simptome in menstrualne krče, čim večjo količino zdrave prehrane, optimizma in ne nazadnje s pravo izbiro higienskih pripomočkov ti menstruacija ne bo več tako grenila življenja.