1. Ostanite hidrirani

Diski med vretenci v vaši hrbtenici zahtevajo vodo, da lahko obdržijo višino, širijo spinalni kanal in da zdržijo pritisk hrbtenice. Ko se rodimo je vsak posamezen disk sestavljen iz 80% in ta procent se z leti zmanjšuje in povzroča degeneracijo diska.

Preverite tudi: ALTERNATIVNA MEDICINA: CENA IN ALI DELUJE? (BIORESONANCA, HOMEOPATIJA, REIKI, AKUPUNKTURA)

Če vsakodnevno zaužijemo dovolj tekočine, preprečujemo degeneracijo diskov vratnih diskov in s tem zmanjšujemo možnosti bolečin v vratu. Ker imajo nekateri težave z pitjem dovolj tekočine je tukaj nekaj nasvetov, kako to storiti:

  • s seboj vedno nosite steklenico z vodo ali jo pustite na vidnem mestu in tako lahko po požirkih čez dan popijete tudi več kot 1 liter vode.
  • vključite pitje vode v vsakodnevne navade. Na primer: popijte kozarec vode vsakič, ko si umijete zobe. Ali ko si umijete roke.

2. Pazite, kako uporabljate svoj telefon

Verjetno se sploh ne zavedate, kako dražite mišice, ko držite telefon z ramenom in med telefoniranjem brskate še po internetu ali kuhate in pospravljate. Ta položaj povzroča nepotrebno krčenje vratnih mišic in pritiska na hrbtenjačo v vratnem predelu.

Če morate poleg telefoniranja delati še kaj drugega uporabite Bluetooth slušalko ali zvočnik. Pomembno si je med delom tudi raztegniti vratne mišice.

3. Preverite v kakšnem položaju je vaše prvo vratno vretence – atlas

Pri 98% ljudi je v napačnem položaju, kar pomeni, da ne opravlja več svoje funkcije. To je, da ne nosi več glave. In teža glave pade na mišice ramenskega obroča. Mišice s časoma postanejo trde, napete, zategnjene, polne vozlov… In povzročajo bolečine, ki gredo lahko v glavo kot tenzijski glavobol, lahko vas zgrabi ‘heksenšus’, bolečina lahko gre v ramena, vam mravljinči roke… Rešitev je enostavna. Atlas se vrne nazaj v pravilno lego z  AtlasProfilax metodo, ki je popolnoma naravna in varna saj temelji na masaži mišic. In kar je najboljše – ravnanje je samo enkrat. Več si lahko preberete na www.atlasprofilax.si

4. Plavajte

Smo pred počitnicami in dopusti in morje je kot nalašč, da se razgibate. Plavanje (in gibanje na splošno) zmanjša vnetje, sprosti mišice in olajša trdoto v vašem vratu.

5. Izberite si stol z oporo vratu

Za vzdrževanje dobre drže je dobro, da imate položaj vratu pod kontrolo. Hitro se zgodi, da med delom pozabimo na svojo držo in zlezemo skupaj. Zato si pomagajte s stoli, ki vas prisilijo v lepšo drže, ali z žogo… Tudi v avtu dajte svojemu vratu malo opore.

6. Povečajte vnos magnezija

Bolečine v mišicah so dosti krat posledica mišične napetosti. Povečajte vnos magnezija, ki pomaga pri mišični kontrakciji in sprostitvi. Če imamo pomankanje magnezija, imamo pogoste krče.

Magnezij se najde v sadju, zelenjavi, stročnicah in  polnozrnatih žitaricah. Magnezij se lahko absorbira skozi kožo, ko se kopate z epsomovo soljo ali drugimi podobnimi izdelki. Lahko uporabite tudi magnezijevo olje, ki si ga vtrete v kožo po topli kopeli ali tušu. Topla voda mehča mišice. Prav tako topli obkladki. Lahko si kupite tudi šumeče magnezijeve tablete.