Naredite najprej 5 zares dolgih globokih vdihov in izdihov. Začutite, kako se trebuh širi. Začutite, kako se glava umirja. Šele potem berite naprej.

Zdaj si postavite to vprašanje: Kako se želite počutiti čez 10 ali več let?

Zakaj je pomembno, da se to vprašamo po premoru ali umiritvi? Zato, da zares začutimo vprašanje.

Namreč, pogosto se nam zdi, da je naša prihodnost nekje daleč, tako daleč, da zdaj o njej ne rabimo razmišljati. Ampak žal ni tako. Minuli teden sem bila na enem odličnem seminarju, eden od predavateljev me je spomnil na Budhove besede: “Nimamo toliko časa v tem življenju kot mislimo, da ga imamo.”

Povem vam, zakaj je pomembno, da danes razmišljate o tem, kako želite izgledati v svoji prihodnosti, kako se želite počutiti ali kako zdravi želite biti.

To je izredno pomembno zato, ker to, kar dajemo danes nase in vase, bo na naših telesih vidno v prihodnosti. Zato, ker je to, kako se počutite in izgledate danes, posledica tega, kaj ste naredili zase v bližnji preteklosti.

Kje ste? Ste zadovoljni? Če da, vam čestitam!

Če ne, začnite pri najšibkejšem členu verige. In začnite danes, ker, kakor sem napisala že zgoraj, niti slučajno nimamo toliko časa kot mislimo, da ga imamo.

In še eno neizogibno dejstvo: tudi jaz bom enkrat stara. In takrat ne želim jokati za svojim življenjem. Danes želim delati lepe spomine in ne takrat jokati, da nisem živela tako kot sem si želela.

Jaz imam svojo priložnost ZDAJ. In tudi ti in vi in vsi jo imate zdaj!

Prosim vas, da danes za kosilo ali večerjo uporabite najboljše krožnike, najboljši pribor in najboljše kozarce. Zato, ker lahko danes slavimo svoje življenje. Ker če ne, na kaj boste čakali?