Naredite najprej 5 zares dolgih globokih vdihov in izdihov. Začutite, kako se trebuh širi. Začutite, kako se glava umirja. Šele potem berite naprej.

Zdaj si postavite to vprašanje: Kako se želite počutiti čez 10 ali več let?

Zakaj je pomembno, da se to vprašamo po premoru ali umiritvi? Zato, da zares začutimo vprašanje.

Namreč, pogosto se nam zdi, da je naša prihodnost nekje daleč, tako daleč, da zdaj o njej ne rabimo razmišljati. Ampak žal ni tako. Minuli teden sem bila na enem odličnem seminarju, eden od predavateljev me je spomnil na Budhove besede: “Nimamo toliko časa v tem življenju kot mislimo, da ga imamo.”

Povem vam, zakaj je pomembno, da danes razmišljate o tem, kako želite izgledati v svoji prihodnosti, kako se želite počutiti ali kako zdravi želite biti.

To je izredno pomembno zato, ker to, kar dajemo danes nase in vase, bo na naših telesih vidno v prihodnosti. Zato, ker je to, kako se počutite in izgledate danes, posledica tega, kaj ste naredili zase v bližnji preteklosti.

Kje ste? Ste zadovoljni? Če da, vam čestitam!

Če ne, začnite pri najšibkejšem členu verige. In začnite danes, ker, kakor sem napisala že zgoraj, niti slučajno nimamo toliko časa kot mislimo, da ga imamo.

In še eno neizogibno dejstvo: tudi jaz bom enkrat stara. In takrat ne želim jokati za svojim življenjem. Danes želim delati lepe spomine in ne takrat jokati, da nisem živela tako kot sem si želela.

Jaz imam svojo priložnost ZDAJ. In tudi ti in vi in vsi jo imate zdaj!

Prosim vas, da danes za kosilo ali večerjo uporabite najboljše krožnike, najboljši pribor in najboljše kozarce. Zato, ker lahko danes slavimo svoje življenje. Ker če ne, na kaj boste čakali?

Sem Tanja Želj, po poklicu profesorica športne vzgoje in ambasadorka zdravega načina življenja, gibanja in razmišljanja. Stremim k temu, da živim svoje poslanstvo in v vsaki preizkušnji iščem izziv in motivacijo za pogumne korake naprej. Za mano je nekaj zahtevnejših življenjskih preizkušenj in vsaka me je na nek svoj način obogatila in naredila še boljšo, čeprav je bilo težko. Zelo uživam tudi v vlogi mame. In zelo uživam, ko vidim, da naši obiskovalci popravijo svojo držo telesa, postanejo močnejši, gibčnejši ali pa dosežejo pri sebi kak drugi premik naprej. Tukaj sem zato, da tudi vas premaknem naprej. Ste pripravljeni narediti korak naprej – zase? (Foto: Iztok Dimc)