Kako se obleči za praznično poslovno zabavo

Čas decembrskih praznikov je tu, z njim pa prihajajo številne poslovne zabave in srečanja. Taki dogodki so odlična priložnost, da se ob neformalnih priložnosti bolj spoznate z ljudmi, s katerimi delate. Ko gre za izbiro obleke za poslovne zabave, se je v časih težko odločiti, v kateri meri se slovesno obleči. Po eni strani si ne želite pretiravati, na drugi strani pa so take zabave idealna priložnost, da se lepo uredite. Prinašamo vam nekaj koristnih nasvetov.

Kaj obleči?

Če zabava poteka čez dan, se lahko oblečete manj slovesno, ampak se še vedno lepo uredite. Božič je poseben čas leta in v večini primerov zahteva bolj elegantne kombinacije oblačil. Za dnevne zabave lahko kombinirate kakšno elegantno krilo, zgoraj pa bi za bolj neformalni videz namesto jakne ali blazerja, oblecite lepo bluzico ali srajčko.

Da boste vseeno delovali poslovno, se držite osnovnih barv in ne pretiravajte z vzorci. Za večerne dogodke izberite svečano koktajl obleko. Če pa bi želele biti še bolj elegantne, izberite večno rešiteljico: malo črno obleko, preko katere si lahko ogrnete jopico ali jakno. V primerih, da želite biti bolj sproščene, oblecite lepo krojene hlače, zraven pa kombinirajte top ter jopico.

Izbira čevljev

Podoba urejene in uspešne poslovne ženske se velikokrat začne pri čevljih. Zato pozor pri izbiri! Čevlji naj bodo izdelani iz kakovostnih materialov, odlična izbira je blagovna znamka Ara. Praviloma spredaj odprti čevlji niso primerni za take dogodke, v primeru, da nosite spredaj odprte salonarje, pazite tudi na urejenost nohtov na nogi. Izogibajte se previsokim petam kot tudi “balerinam”. Seveda pa je tudi pri izbiri čevljev odvisno, v kakšnem podjetju ste zaposleni. Če ste zaposleni v podjetju, ki se ukvarja z visoko modo, boste nedvomno posegle po bolj drznih in modnih čevljih. Ženske, ki so zaposlene na visoki funkciji v kakem podjetju morajo ohraniti strogo poslovno diskretnost, kar pomeni čim bolj klasične in nevpadljive čevlje.

Pazite na poslovni bon-ton

Ker je kosilo ali večerja z vašimi kolegi iz službe, ne nosite nekaj, kaj bo vas preveč razkrilo, izogibajte se prevelikega dekolteja, prozornih srajc, ali pa preveč oprijetih in prekratkih kril ali oblek. Bodite zmerne pri ličilih in se ne uporabljajte preveč tekih dišav. Izberite decenten nakit, vodilo pri vseh stvareh naj vam bo kakovost, eleganca in neopaznost.