Zdi se, da vikendi dobesedno zbežijo mimo nas, a v resnici so daljši, kot mislimo. Petek, 18:00. Ponedeljek, 6:00. Vmes pa kar 60 ur časa za zabavo, lahkotne opravke in, jasno, polnjenje baterij. V tem tekmovalno nastrojenem svetu uspešni ljudje vedo, da se recept za uspešen teden skriva v kvalitetno preživetem vikendu. Kako, torej, v nov teden vstopiti kot najboljša različica sebe? Odgovor se skriva na dlani: Dodobra izkoristite vsako prosto uro vikenda!

Naredite plan! Med tednom ste neverjetno zaposleni in ko nastopi vikend, vam preprosto ni do ničesar. A dejstvo je, da je nemogoče početi – nič. Namesto, da gre vikend mimo vas in se v nedeljo zvečer retorično sprašujete, kam je zletel čas, naredite plan, kako si želite preživeti vikend. Tudi če v nekem trenutku dogodki ne bodo šli povsem po planih, boste še vedno uživali v pričakovanju zabavnih trenutkov, ki si jih želite doživeti v tem vikendu.

V obutvi ara je vsak korak lahkoten in vsak izlet brezskrben.

Ne zapolnite si vsake proste minute! Tudi če ste naredili plan, to nikakor ne pomeni, da morajo biti vikendi zapolnjeni z opravki do zadnje minute, kot se to pogosto zgodi med delovniki. Tri do pet načrtovanih dogodkov in opravkov bo povsem dovolj za fantastičen vikend. Vsekakor imejte v mislih, da je vikend čas počitka in da je veliko bolje čas preživeti v bližnji kavarni kot biti priklenjen na pralni stroj in kupe umazanega perila.

Ujemite se s prijatelji! S prijatelji je čas vedno najlepši, a v naši naravi je, da včasih preprosto ne zavrtimo telefona in jih povabimo na obisk, ker »preprosto nočemo motiti«. V resnici veste, da je vredno vložiti malce truda v srečanje, vikend pa bo na ta način obogaten z neprecenljivim druženjem. Morda bo prav dopoldanski sobotni »brunch« s prijatelji osmislil vikend in boste s prijatelji našli še nekaj boljših idej, kako kar skupaj preživeti preostanek vikenda.

Vzemite si veliko časa zase! Pohajanje naokrog s polnim seznamom aktivnosti, ki jih želite doživeti, je sicer zabavno, a tudi utrujajoče – fizično in psihično. Še posebej naporno je, če ste ves čas obkroženi z ljudmi in ste se primorani na vsakem koraku prilagajati. Prav zato je izredno pomembno, da si med vikendom vzamete dovolj časa zase. Vzemite v roke knjigo in se prepustite svetu domišljije, zavrtite si glasbo in naj vaše misli pobegnejo v sproščujočih ritmih ali preprosto meditirajte ob svečah in iz telesa izženite vse neprijetne misli in strahove.

Na Zlatem griču boste uživali v izvrstni hrani in dih jemajočem pogledu.

Izlet na dosegu roke je vedno dobra ideja! Vikend je idealen čas za druženje, za izvajanje lažjih športnih aktivnosti, za uživanje v dobri hrani. Zakaj ne bi vsega tega združili in se skupaj z družino in prijatelji odpravili na izletniško točko, ki ponuja vse to. Sprehodite se po gričih vinorodnih Škalc, kjer uspevajo vrhunska vina Vinske kleti Zlati grič. Po dolgem sprehodu med griči in občudovanju arhitekturno dovršene stavbe z vinsko kletjo Zlati grič se odpravite na slastno domače kosilo v Gostilno Grič. Tam ne boste uživali le v sveže pripravljeni hrani in izbranem vrhunskem vinu, pač pa tudi v panoramskem razgledu na okoliško gričevje vse do Pohorja in Dravinjske doline. Pri raziskovanju ne pozabite na lahko obutev, ki vas bo na poti spremljala in omogočala udoben korak. Priporočamo obutev ara, ki ponuja lahke in modne modele, ki so letos v trendu. Dan zaključite s partijo golfa v idiličnem okolju škalskih vinogradov, kjer je igrišče v izziv golfistom različnih znanj in starosti.

Foto: PR