Nekateri spomini so lahko tako boleči, da bi jih najraje pozabili. Čeprav tu (žal) še vedno ne obstaja opcija “delete”, kljub vsemu obstajajo načini, da spomin omilite ali pa spremenite način, kako se ob njem počutite.

1. Vprašajte se, kaj točno si želite pozabiti

Preden se dokončno odločite, da želite pozabiti spomin, se spomnite, kaj je tisto, kar bi pravzaprav radi pozabili. Spomnite se na podrobnosti in si zastavite naslednja vprašanja:

  • Kaj se je zgodilo?
  • Kdo je bil v dejanje vključen?
  • Kdaj in kje se je zgodilo?
  • Kaj se je poleg tega takrat še dogajalo?
  • Kako ste se ob tem počutili?

2. Pomislite, kaj vas pri spominu najbolj zmoti

Zakaj želite spomin pozabiti? To je najpoglavitnejše vprašanje  – morda je celo takšno, da spomina, potem ko boste razčistili sami s sabo, ne boste več želeli pozabiti. Čas je, da v roke vzamete svinčnik in papir, ter na list zapišete svoje misli: in bodite iskreni.

3. Nad spomin z ritualom

Rituali so koristni pri mnogih rečeh  – tudi pri pozabljanju. V mislih razmišljajte o spominu, ki ga želite pozabiti, potem pa si predstavljajte, da je ta spomin na sliki. Počasi razmišljajte o tem, kako slika gori in se vse bolj razblinja – tisto, kar je na njem, pa prav tako tone v pozabo.

4. Odstranite “petelin” stvari

Saj veste – tiste stvari, ki vas vedno spomnijo na neželen dogodek. Lahko se jih znebite za vedno ali pa jih pospravite v temno škatlo na dno omare; tako jih boste morda lahko spet pogledali, ko boste na to pripravljeni. Ali pač ne.

5. Omislite si amulet

V življenju vam bo gotovo pomagalo vse, kar verjamete, da vam bo pomagalo – tako preprosto je. Primeren amulet lahko iz vašega življenja odstrani tisto, kar vas bremeni in pomaga, da se takšna neprijetna stanja razblinijo. Prav tako lahko pomaga pri osebni rasti in duševnemu ravnovesju. In seveda: poleg vsega je čudovit modni dodatek.

Več o njem si lahko preberete na sledeči povezavi: www.mayaperon.si.

Vilinski simbol Shir Trin pomaga zmanjšati in razbliniti tisto, kar nam ni všeč, kar nas moti, nam škoduje ali kako drugače ovira naš duhovni razvoj ali osebnostno rast. Z njim dosežemo, da se težave, bolečine in neprijetnosti začnejo zmanjševati, dokler dokončno ne izginejo.

Nadvse uporaben je tudi pri zdravem hujšanju.