Pravijo, da na nekatere umetnike, pesnike in pisatelje nočne more vplivajo pozitivno. Tako so bolj ustvarjalni in moro izkoristijo za umetniško delo. V kolikor pa so nočne more povezane s tvojim slabim spancem, je pomembno, da poskrbiš za kakovosten, dober spanec vsako noč. Za vse ostale pa imejte v mislih, da čustveno stanje vpliva na spanec, zato poskrbi za stres, tesnobo ali depresijo tako, da si poiščeš strokovno pomoč ali pa počneš stvari ob katerih občutiš samo pozitivna čustva. Najprej predlagamo, da se pred spanjem izogibaš vsega, kar bi te lahko spravilo v stres. Kot na primer službeni email. 

Skrbi na stran, ko se odpravljaš spat

Kolikor se le da, zbistri glavo in misli. Poskusi pozabiti na dogodke dneva, ki so te spravili v slabo voljo in ne premlevaj neprijetnih stvari ali pogovorov. Osredotoči se na pozitivne stvari, ki so se ti zgodile tekom dneva. Če resnično ne najdeš nobene, pa se poskusi naučiti kaj pozitivnega iz negativnih stvari. Čeprav verjamemo, da boš našla vsaj eno malenkost, ki je tekom dneva narisala nasmešek na tvojem obrazu!

Obrni se na strokovnjaka

Veliko ljudi s hudimi nočnimi morami posežejo po napačni “pomoči”. Poleg uspavalnih tablet, s katerimi še vedno sanjaš, pa je neustrezna poteza tudi poseganje po alkoholu, kar v velikih primerih privede do alkoholizma ali določenih zdravstvenih težav. Svetujemo, da se obrneš na psihologe oziroma osebe, ki so usposobljeni na tem področju.

Pomoč s Biospectrum terapijo

Gre za terapevtsko delovanje biospektralnih naprav, ki postopoma pomagajo pri odpravljanju tovrstnih težav. Prav tako pomaga pri sorodnih težavah, kot so tesnoba, nemir, skrbi, strah, depresija, negotovost in nespečnost. Včasih samo pogovor za nekatere ni dovolj, poseganje po raznih substancah je tako in tako odsvetovano in v takšnih primerih predlagamo obisk Biospectrum centra, kjer vam bodo pomagali pri odpravljanju nadležnih nočnih mor!