Soočanje z depresijo zahteva kar nekaj dejanj, ampak ko si popolnoma na tleh, je to zelo težko. Včasih, samo da pomisliš o stvareh, zaradi katerih bi ti bilo morda lažje, kot na primer druženje s prijatelji, sprehod, telovadba, se zdi tako utrujajoče, samo če pomisliš na to, kaj šele, da bi to uresničil.

Stvari, ki bi pomagale depresivnih ljudem, so najtežje stvari. Ampak – velika razlika je med nečim kar je težko in tistim, kar je nemogoče. Morda nimaš veliko energije, a vredno se je potruditi, da se sprehodiš po nekaj ulicah okoli tvojega doma ali pa pokličeš prijatelja, se mu izpoveš ali pa se z njim pogovarjaš o naključnih stvareh – že ta pogovor te bo zamotil, da takrat ne boš toliko razmišljala o negativnih občutkih. In to je ta začetek! Ta klic, sprehod po parku ali pa sesanje po stanovanju je tista malenkost, ki ti da vedeti, da se znaš počutiti malenkost boljše in da vse kar moraš za začetek narediti je, da se potrudiš prisiliti, da nekaj narediš! Korak za korakom.

Spremeni črnogledost z malenkostmi 

jesenski pogled

Spravi se iz sobe in se odpravi v park. Sedenje na klopci, opazovanje mimoidočih in živali ti bo preusmerilo misli. Pa še na svežem zraku boš!

Prvi korak je vedno najtežji! Ampak tisto kar lahko narediš ta trenutek je, da si zavrtiš vesel komad in začneš plesati. Posledično bo to dvignilo razpoloženje in energijo za nekaj časa – vsaj za toliko časa, dokler ne narediš drugega koraka! Ta pa je tisti, da si pripraviš en odličen obrok ali pa se s prijateljem dogovoriš za pijačo. Ti mini koraki, ampak pozitivni, te bodo dan za dnem pripeljali do tega, da boš počasi spoznala, da znaš biti srečna in ti pozitivni občutki te bodo začeli privlačiti. Prepusti se tem malim stvarem in jim pusti, da postanejo velike. Vse to je del življenja. In to življenje je čudovito – le začeti moraš gledati z drugimi očmi! Preživi nekaj časa v naravi, začni brati knjigo, poglej res smešno komedijo ali resničnosti šov, privošči si dooolgo penečo kopel, naredi nekaj manjših dnevnih opravil, naredi nekaj spontanega…

Dovolj je samote!

Da si poiščeš pomoč, je zelo velik korak! Ko si sama s seboj, je res težko videti tako jasno, da bi kar tako enostavno sama začela premagovati depresijo. Prav narava depresije je tista, ki ti preprečuje, da bi posegla po pomoči. A zagotavljamo ti, da se ji da upreti! Kljub temu da ima depresija to moč, da te vleče v kot sobe, ti prepričuje, da bi se povezala z ljudmi, ki jih imaš rada – še ne pomeni, da boš za vedno izolirana!

Morda si psihično preutrujena, da bi se pogovorila, ali pa te je sram, ampak to “govori le depresija”. V vedenju in čustvih se zgodi svetovna sprememba, ko spustiš k sebi bližnje in prijatelje! Če posežeš po klicu za pomoč, ne pomeni, da si šibka ali pa da obremenjuješ druge. Nikakor ne! Tisti, ki te imajo radi, ti želijo pomagati, samo ti moraš to sprejeti.

Ko se počutiš sama oziroma imaš negativne misli, se začni spraševati: Kaj bi odgovorila najboljšemu prijatelju, če bi me vprašal, nekaj kar se sama sprašujem? Kako bi mu lahko pomagala. Vprašaj se: Kako bi gledala na neko določeno situacijo, v kateri si se znašla, ko nisi bila v depresiji.. kako bi odreagirala?

Čas je, da odgrneš zavese, zamenjaš žalostno glasbo in se spraviš v ta čudovit svet med pozitivne ljudi!

Začni spet početi stvari, v katerih uživaš – DANES začni z eno!

pot v neznano

S prijatelji ali pa kar sama se odpravi v neznano! Lahko se voziš ure in ure ali pa se odpraviš v muzej, kino ali gledališče!

 

Če želiš premagati depresijo, moraš početi stvari, ki te sproščajo in ti dajo energijo. To vključuje tudi zdrav način življenja, učenje, kako bolje obvladati stres in v tvoj urnik vključiti zabavne aktivnosti!
Medtem ko enostavno ne moreš uživati, pa se lahko vsaj enkrat na dan prisiliš, da počneš nekaj, tudi če ti ni do tega! Presenečena boš, kako se ti bo spremenilo razpoloženje, ko se boš spravila k stvari!
Poskusi:

  • obleci se v športna oblačila in za samo 20 minut pleši, teči, meditiraj ali pa odigraj igro nogometa!
  • naj tvoja kreativnost spet priplava na dan – skozi glasbo, umetnost ali pisanje!
  • pridruži se prijateljem – že 1 ura bo veliko!
  • pojdi kar nekam – v muzej, gore, gledališče ali pa kino. Sama? Zakaj pa ne!

Poskusi Biospectrum terapijo!

Ko so misli in čustva še vedno tako črnogleda, da res ne veš več kaj narediti, si pomagaj s terapijo! Biospectrum je plod mnogoletnih znanstvenih raziskovanj in najnovejših odkritij s področja biomedicine in starodavne kitajske medicine, ki bazira na uravnavanju in pretoku energij. Biospectrum deluje fizično in biološko ter tako s pomočjo bioresonance in akupunkture omogoča efekte zdravljenja in samozdravljenja. Številne raziskave so pokazale, da učinkovito deluje na: pojave tesnobe, strahu, depresij, negotovosti, nočnih mor …

Naroči se na diagnostični pregled v BIOSPECTRUM CENTRU in se o svojih težavah posvetuje z njihovimi strokovnjaki! Zgubiti nimaš kaj!

 

vesele misli