S prvo menstruacijo smo najprej seznanjene z vložki ali tamponi. S tem razlogom te sanitarne pripomočke uporabljamo tudi celo življenje, saj smo jih vajene. Seveda pa je za to potrebno odšteti precejšnjo vsoto denarja – ker pa menstruacija ni izbira, ženske skozi leta neprestano iščemo cenejše (morda tudi okolju prijaznejše) alternative.

Ena izmed teh je menstrualna skodelica, ki zagotavlja oboje – več prihrankov in manj onesnaževanja. Ker njihova življenjska doba traja okoli 5 let, nam ni potrebno vsak mesec ali dva obiskovati drogerije, medtem ko odpadkov praktično ni! Zakaj torej nekatere posameznice odlašajo z menjavo sanitarnih pripomočkov? Težava se skriva v uporabi …

… ki pa je pravzaprav preprosta! Prehod bo verjetno sprva malce naporen, a zgolj zato, ker menstrualne skodelice še ne boste navajeni – kar pa je popolnoma razumljivo! Zato vendarle pokukaj na spletno stran LaliCup, ali pa preberi ta članek, kjer izveš vse kar se tiče same uporabe.

Izberi svojo najljubšo menstrualno skodelico LaliCup!

Izberi svojo najljubšo menstrualno skodelico LaliCup!

LaliCup je moderna različica starih sanitarnih pripomočkov, ki se je z leti izkazala za izjemno učinkovito – zaradi velike prostornine smo lahko brezskrbne dolgo časa in skodelico praznimo od 4 -12 ur uporabe. Nikdar ne prepušča (če je seveda pravilno vstavljena), ter ohranja okolje. Iz teh (in mnogih ostalih) razlogov se posameznice venomer zadovoljne z zamenjavo tamponov ali vložkov z menstrualno skodelico.

“Pozitivno presenečena! Mislila sem, da me bo skodelica motila pri spanju, hoji in športu, vendar ni niti najmanj moteča, tako da tamponov sploh ne uporabljam več! Priporočam vsem, ki želijo, da jim menstruacija čim manj ovira normalno življenje!” 

Barbara iz Domžal

Te zanima nakup? Pokukaj na lalicup.si in si izberi svojo prvo menstrualno skodelico!