Če ste lastnica močnih vaginalnih mišic, je to za vaše seksualno življenje vsekakor ogromen plus. Da zdravja niti ne omenjamo!

Zavedati se je potrebno, da vaginalne mišice z leti oslabijo – to pa seveda ne sme biti razlog, da ne bi več počeli stvari, ki jih obožujemo; tu nastopi preventiva.

Če si želite, da vaše vaginalne mišice ne bi prezgodaj oslabele ali pa jih morda želite okrepiti, si lahko pomagate kar sami – s Keglovimi vajami (ne pozabite: vaje morate izvajati pravilno!).

Vestnost in vztrajnost sta tu ključna.

Kako pravilno izvesti Keglove vaje:

  1. Pomislite na območje med vagino in anusom – najlažje mu lahko v grobem rečemo medenica (čeprav se nekateri biologi verjetno ne bi povsem strinjali z nami). Medenico poskusite premakniti naprej (sede ali stoje) in ob enem izdihnite – ali lahko začutite, kako se mišice trdno stiskajo skupaj?
  2. Ko se mišice napnejo, štejte do tri in jih nato sprostite. Naredite približno šest ponovitev.
  3. Medtem ko stiskate mišice, poskusite umirjeno in pravilno dihati – tako se boste naučili popolnoma sprostiti telo – trebušne mišice med izvajanjem Keglovih vaj ne smejo biti napete, saj s tem ne boste dosegli želenega učinka.
  4. Vaje izvajajte petkrat tedensko.

Še vedno niste prepričani, če vaje zares izvajate pravilno?

To lahko preverite med uriniranjem; ko izločate urin, ga za nekaj sekund poskušajte zadržati. Če vam uspe, vaje izvajate pravilno! Tok poskusite zadržati vsaj za osem sekund, ne da da bi vmes kaj »puščalo«. To bo verjetno precej težavno, vseeno pa je to odličen test; poleg tega boste tako lahko preverili tudi, ali so se vaše mišice že okrepile.

Lahko pa si pomagate tudi z vaginalnimi kroglicami Joyballs.

Kroglice so za uporabo in čiščenje enostavne, namenjene so vsem ženskam, ki si želijo okrepiti mišice medeničnega dna. Krepitev vaginalnih mišic je še posebej priporočljiva predvsem pred in po porodu, lahko pa jih uporabljate tudi med domačimi gospodinjskimi opravili.

V kolikor imate LaliCup skodelico in se vam zdi, da želi in pritiska ven, pomeni, da ste ravnokar rodili in nimate krepkih mišic medeničnega dna. Tako lahko vaje za krepitev medeničnega izvajate tudi z LaliCup, in sicer tako, da jo stiskate z mišicami takrat, ko začutite, da pritiska ven.

Svoje vaginalne kroglice za krepitev medeničnega dna naročite spletni strani www.lalicup.si.

Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske – ker želimo, da zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo.