Lastnosti samozavestne in uspešne ženske se izražajo v določenih stvareh, ki jih počne in tistih, ki jih nikoli ne stori. Ima popoln nadzor nad mislimi, obnašanjem in svojih čustev. Drži se določenih načel in se ne boji poraza! Upoštevaj naslednjih 12 stvari, ki jih samozavestni in mentalno močni ljudje počnejo oziroma ne počnejo in postani odločna ženska še danes!

1. Nehaj se smiliti sama sebi

Ko nenehno gledaš nase, kot da si žrtev vsega in se smiliš sami sebi, s tem oviraš svoje življenje, ki bi ga lahko živela veliko bolj polno. Škoda, kajne? Patetično jamranje je potrata časa, ustvarjanje nepotrebnih negativnih čustev, prav tako pa lahko v skrajnem primeru vpliva na odnose v zvezi, doma ali med prijatelji. Ključ do samozavestne ženske je videti dobre stvari v svetu in ceniti tisto kar imaš! Smiljenje torej zamenjaj z hvaležnostjo.

2. Imej nadzor nad svojo močjo

Kadar ljudje nimajo nadzora nad sabo, izpustijo moč iz svojih rok. Včasih moraš zarisati črto in se postaviti zase, kadar je to potrebno! Če imajo drugi ljudje nadzor nad tvojimi dejanji, imajo posledično nadzor nad tvojih uspehom. Pomembno je, da se držiš svojih načrtov in strmiš proti svojim ciljem.

3. Ne ustraši se sprememb

Obstaja pet stopenj sprememb: predhodno razmišljanje, poglobljeno razmišljanje, priprava, ukrepanje in vzdrževanje. Nadaljevanje koraka je ključnega pomena. Spremembe v življenju so lahko zastrašujoče, ampak kdaj tudi nujno potrebne – ko gre za takšne, s katerimi psihično rastemo in dozorevamo. Takšne, ki so nujno potrebne za naš duhovni mir ali pa za naš uspeh v karieri. Ljudje, ki so psihično močni, ne čakajo in iz začetnega razmišljanja stopijo iz svoje točke udobja in stvar tudi izpeljejo. Poskusi tudi ti!

4. Ne poskušaj zadovoljiti vseh ljudi

Pogosto se obremenjujemo s tem, kaj si drugi mislijo o nas in to obremenjevanje je popolno nasprotje odločnega karakterja samozavestne ženske. Da nenehno želimo ustrezati drugim je potrata časa, prav tako takšni ljudje hitro postanejo žrtev manipuliranja. V redu je, če so ostali kdaj jezni ali razočarani, saj preprosto vsi ne moremo vseh zadovoljiti in osrečiti! Preprosto se ne sekiraj preveč, saj ljudje opazijo tudi, kadar JIM ustrežeš.

5. Tvegaj!

Ljudje so velikokrat prestrašeni in zaskrbljeni, kadar gre za finančna, psihična, čustvena, družbena ali karierna tveganja. Samozavestni ljudje so se z izkušnjami naučili, kako preračunano tveganje pripeljati do končnega uspeha. Da ti pomagamo, kako najlažje preračunati tveganje, se vprašaj naslednja vprašanja: Kaj so prednosti in kaj slabosti? Kako mi bo to pomagalo doseči moj cilj? Kakšne so druge možnosti? Kako zelo dobro bi bilo to v najboljšem možnem scenariju? Kaj bi lahko bilo slabo, če se uresniči najboljši scenarij? Koliko mi bo ta odločitev pomenila čez pet let oziroma na kakšne način lahko vpliva prihodnost?

6. Ne oziraj se na preteklost

Preteklost je preteklost in nobene poti ni, da bi to lahko spremenila. Premlevanje je lahko samouničujoče in ti hkrati prepričuje uživati sedanjost in načrtovati prihodnost. Ne reši prav ničesar, lahko le vodi do slabe volje ali celo depresije. Takšno premišljevanje je lahko učinkovito le ko se lahko iz slabih izkušenj naučiš novo lekcijo ter gledaš na prihodnje podobne situacije iz bolj zrele, nove perspektive.

7. Uči se iz napak

Pomembno je, da razumeš kaj je šlo narobe, kaj bi lahko naredila boljše in kako boš ravnala naslednjič. Psihično močni ljudje prevzamejo odgovornost za svoje napake in ustvarijo premišljen načrt kako se izogniti napakam v prihodnosti.

8. Privošči drugim uspeh

Fokus na uspehe drugih ljudi te ne bo pripeljal do lastnega uspeha, saj te bo zamera ali neprivoščljivost ovirala na poti do lastnega uspeha. Tudi ko postaneš uspešna, ne boš zadovoljna, če se boš vedno ozirala na druge iz napačnih razlogov. Lahko celo spregledaš svoje talente ali zapostaviš svoja načela in odnose v življenju.

9. Ne obupaj po prvem padcu

Uspeh ni takojšen in poraz je pogosta ovira, ki jo boš morala pač prebroditi. Veliko ljudi, ki so danes zelo uspešni, so bili velikokrat zavrnjeni, pa jih poglej danes! Samozavestni ljudje ob padcih ne razmišljajo o sebi, kot da nisi dovolj dobri ali da so nesposobni, ampak se vsakič znova poberejo in se zavedajo, da je to le skala na njihovi poti, ki jo morajo umakniti ali preskočiti. Verjemi vase!

10. Nauči se biti sama s seboj

To, da si vzameš čas za svoje misli je zelo močna in pomembna vsakodnevna izkušnja, ki ti pomaga pri doseganju ciljev in osebnostni rasti. Mentalno močna in samozavestna boš postala, ko se boš vsake toliko časa odklopila od vseh opravkov, službe in se osredotočila samo nase. Ko se naučiš biti sama s seboj, lahko postaneš bolj kreativna ter imaš postopoma večji nadzor nad svojimi misli in čustvi.

11. Nehaj biti jezna na cel svet

Najlažje je biti jezen na planet za tvoj neuspeh in poraz, ampak resnica je, da si moraš uspeh priboriti sama. Prej ko sprejmeš, da življenje ni pravično, prej boš lahko začela živeti tako kot si želiš. Če imajo nekateri ljudje več sreče ali uspehov kot ostali, si moraš sprijazniti, da je življenje pač takšno. In to ne pomeni, da ti je svet kaj dolžen, če nimaš takšne sreče kot ostali. Bistvo je, da se vsak dan trudiš biti boljša, sprejmeš kritike, prepoznaš in izboljšaš svoje pomanjkljivosti in se ne primerjaš z drugimi – saj boš tako samo še bolj nesrečna, ko boš ugotovila, da ne prideš v življenju do stvari tako hitro kot si zaslužiš. Včasih se boš morala kakšen dan več truditi, da boš prišla do sanjske službe kot ostali. Ne obupaj in imej takšno življenje kot si želiš. Uresniči svoje sanje!

12. Ne pričakuj takojšnjih rezultatov

Zapiši ideje, načrt in cilje! Postani uspešna in samozavestna ženska in že danes naredi prvi korak!

Zapiši ideje, načrt in cilje! Postani uspešna in samozavestna ženska in že danes naredi prvi korak!

Ne-samozavestni ljudje so pogosto nepotrpežljivi. Velikokrat precenijo svoje sposobnosti in narobe presodijo, koliko časa bodo potrebovali, da bodo dosegli cilj. Samozavestna in močna ženska ima realistična pričakovanja, zato se tudi ti sprijazni, da se uspeh ne zgodi kar čez noč. Pomembno je, da imaš oči na svojem cilju in trdno delaš, da prideš do tja!