Nekateri pogosto posežejo po posebnih dneh kot so, na primer, obletnice, da bi svoje najbližje spomnili na tisto, kar zares šteje. Vseeno gre prava ljubezen preko znanih mej – in tu ne gre le za romantična razmerja.

Priznati je treba, da na področju razmerji – najsi bodo prijateljska, družinska ali partnerska – nihče pravzaprav ne more biti strokovnjak, saj se osebe med seboj popolnoma razlikujejo in zatorej v različnih situacijah različno ravnajo.

Glavna vodila so kljub vsemu iskrenost, poznavanje samega sebe in želja, da bi to razmerje delovalo.

  1. Na prvo mesto postavite sebe.

Vedno in povsod. Karkoli se bo v razmerju zgodilo, je odsev vaše podobe. Ste se že vprašali, zakaj je vaše razmerje vedno težje, ko ste pod stresom? Je to zgolj naključje? Če niste zares zadovoljni sami s seboj, tudi v razmerju gotovo ne boste.

Vsakdo lahko naredi nekaj zaradi nekoga drugega, seveda pa morate vedno paziti na mejo – tudi vi se morate ob tem še vedno počutiti dobro, ne glede na vse.

  1. Razdalja ni pomembna…

Klišejsko? Danes obstaja super internetna povezava, ki vas v katerem koli trenutku poveže s skorajda katero koli osebo, četudi ja ta na čisto drugem koncu sveta. Neverjetno, kajne?

Seveda je razmerje na daljavo nekoliko težavnejše, vendar ni nemogoče – tu je seveda potrebno zaupanje. Največja napaka je prepričanje, da je le biti skupaj dovolj.  Razmerje je vse prej kot bivanje v istem prostoru.

  1. Posebna slavja?

Ljubezen je treba negovati skozi vse dni v letu, vendar je prav prijetno, da najbližje z malenkostmi kot so čokolada, bomboniera ali čudovita cvetlica. Naj vedo, da ste mislili nanje!

Če ne morete biti skupaj ob večjih prazniki, se zberite vsaj za rojstni dan ali božič.

  1. Prevzemite odgovornost!

Ste nekaj naredili narobe? Opravičite se. Če boste za svoje neuspehe krivili ljudi okoli vas, se vam ne obeta nič dobrega. Morda pa problemi manjši kot si mislite… Vsi odgovori se skrivajo v vas – ne pričakujte nečesa, kar morda ne bo nikoli prišlo, saj za to niste naredili dovolj ali pa ste se tega žal le premočno želeli.

Vprašanja tipa: »Kaj bi bilo, če bi…« raje pustite na hladnem in živite za trenutek – tako boste polepšali (in olajšali) življenje vam in drugim.